Jön az újabb áruhiány? Ezekkel az új árstoppolt termékekkel bővülhet a lista

Fotó: Ellenszel.hu

Sertéscombot már csak elvétve lehet kapni. A hosszú hétvége előtt egy nagyobb élelmiszerlánc hipermarketében jártunk, ahol a hentespultban azt mondták, már rég elfogyott. A csirkemellel ugyanez a helyzet. Jön az újabb árstop és vele az áruhiány?

A 20,1 százalékos szeptemberi inflációból az élelmiszerek 35,2 százalékos drágulással vették ki a részüket, a mostani módosításokkal várhatóan érintett termékekre szűkítve a kört a sajt 68 százalékkal került többe a múlt hónapban, mint egy évvel korábban, míg a tojásnál 53,7 százalék a különbözet. Viszonyításképp a kenyér ára 76,2 százalékkal ment fel, a tejtermékeké, úgymint a vajé, vajkrémé 66,3 százalékkal, a margariné 61,2-del, a száraztészta 60,2 százalékkal.

További alapvető élelmiszerek kerülhetnek be a hatósági áras termékek körébe, az Index iparági értesülései szerint minden valószínűség szerint a tojás és a burgonya lehet érintett, de többen a trappista sajt mellett is érveltek.

A drasztikusan áremelt termékek bekerülnek a tűzoltásként használt árstopba, majd azokat gyorsan el is kapkodják, ahogy ez a sertéscomb, csirkemell esetében lenni szokott? Ez a kormány megoldása a brutális áremelkedésekre?

Ha a tojás-krumpli-sajt olcsóbb lesz, attól még ugyanúgy értéktelenedik a forint, és minden drágul. A szolgáltatások, a többi termék ára, a rezsi, és emellé olcsóbban kapjuk majd a krumplit? Szép jövő elé nézünk…

 

loading...