Feljelentést tesznek az EU-s szankciókat bombaként beállító plakátok miatt a DK polgármesterei

Kép forrása: MTI

Mi lehetne nagyobb közveszély annál, mint hogy az EU bombákat dob le Magyarországra, még ha csak képletesen is?

– így jelentette be közleményében a Demokratikus Koalíció, hogy a párt fővárosi polgármesterei rémhírterjesztés és közveszéllyel való fenyegetés gyanújával feljelentést tesznek az Oroszország elleni EU-s szankciókat bombaként beállító plakátok miatt.

A DK szerint

nem maradhat következmények nélkül, hogy a kabinet ilyen hazug plakátokkal riogatja a magyarokat, és felhívja a plakátcégek vezetőinek és tulajdonosainak figyelmét is, mindebben bűnrészesek, ha nem szedik le a nyilvánvalóan közveszéllyel fenyegető hirdetéseket.

„Az Orbán-kormány plakátjaival ellentétben az igazság az, hogy az EU sem bombákat, sem szankciókat nem dob le Magyarországra, csak olyan szankciók vannak érvényben, amiket Orbán Viktor is megszavazott” – szögezik le.

„Mára Budapestet és az ország több pontját is elárasztották azok az óriásplakátok, amelyek a legújabb kormányzati pénzszórás példaképei. Az óriásplakátok között külön műfajt képviselnek a bombás plakátok” – mondta Szaniszló Sándor, XVIII. kerületi DK-s polgármester a párt Facebookján közzétett videóban.

Szaniszló úgy fogalmazott, hogy ezek a plakátok minden normális életvitelű ember számára elfogadhatatlanok, ráadásul épp Oroszország az, aki bombát dob az ukrán lakosságra. „Az unió, mindenki tudja Magyarországon: nem vet ki semmilyen szankciót, sem háborús fenyegetést Magyarországgal szemben, csak olyan szankció vannak érvényben, amelyeket Orbán Viktor is megszavazott.”

A Városházán tett bejelentés szerint a DK polgármesterei rémhírterjesztés és közveszéllyel való fenyegetés miatt szerdán büntetőfeljelentést tesznek, a plakátok ugyanis megtévesztik a lakosságot és elterelik a figyelmet a szociális válságról. Ha ezek a plakátok a továbbiakban ugyanígy a helyükön maradnak, akkor a plakáthelyeket biztosító társaságok bűnrészessé válnak ebben a cselekményben, mondta Szaniszló. A feljelentést egyébként délután egy órára már meg is tették ismeretlen tettes ellen – tudtuk meg a DK sajtójától.

loading...