Orbán benézte az olasz kormányváltást: a leendő miniszterelnök beintett az oroszbarátoknak

Fotó: Ellenszel.hu

Giorgia Meloni leendő olasz miniszterelnök szerdán szigorú figyelmeztetést intézett Silvio Berlusconihoz a Vlagyimir Putyinnal való barátsága miatt, és hogy újra felvette a kapcsolatot az orosz elnökkel

– írja az Euronews.

Nem kis botrányt okozott az a hétfőn kiszivárgott felvétel, amin a nemrég szenátorrá választott Berlusconi arról beszél, hogy „újraélesztette” kapcsolatát az orosz elnökkel és ajándékot küldözgetnek egymásnak. „Húsz üveg vodkát és egy nagyon kedves levelet küldött a születésnapomra. Én húsz üveg Lambruscóval és egy hasonlóan kedves levéllel válaszoltam” – mondta a volt miniszterelnök a kiszivárgott felvételen.

„Olaszország emelt fővel része Európának és a (NATO) atlanti szövetségnek. Aki nem ért egyet ezzel az alappillérrel, az nem lehet a kormány tagja, még ha ez a kormány megalakulását is veszélyezteti”

– reagált a leendő miniszterelnök, Giorgia Meloni Berlusconi kijelentéseire.

Berlusconi pártja is tagja annak az olasz jobboldali koalíciónak, amelyik megnyerte a szeptember végén tartott választást. A legtöbb szavazatot kapó pártot vezető Giorgia Meloni szerint Berlusconi azt kockáztatja, hogy elveszíti befolyását egy esetleges új kormányban. „Velünk a kormányban Olaszország soha nem lesz a Nyugat gyenge láncszeme” – hangsúlyozta Meloni.

loading...