Bloomberg: Hamarosan teljesen széteshet minden, amit Orbán felépített

beteges hazudozó Orbán

Az amerikai Bloomberg hírügynökség szerzője szerint

az uniós források nélkül teljesen széteshet minden, amit Orbán az illiberális demokrácia jelszavával felépített – hangoztatja az amerikai lap szerzője.

„Egyre veszélyesebbnek mutatkozik Orbán Viktor azon politikai mutatványa, hogy helyreállítsa Vlagyimir Putyinhoz fűződő kapcsolatát, miközben megszerzi az EU-tól a befagyasztott euró-milliárdokat” – írja a Bloomberg.

Magyarországnak nélkülözhetetlenek az uniós források – idézi a lap Simor Andrást, az MNB egykori vezetőjét, hozzátéve, hogy Magyarországnak még ennél is jobban kell az Unió jóváhagyása ahhoz, hogy helyreállítsa hitelességét. Az amerikai médium szerint a forint árfolyama olyan mélységekbe süllyedt, hogy Orbán Viktor a múlt héten kénytelen volt politikai szövetségeseihez fordulni, és az infláció visszaszorítására utasítani őket.

A jegybank órákon belül döntött a kamatfolyosó felső határának megemeléséről, és ennek nyomán erősödni kezdett a magyar fizetőeszköz. A befektetők azonban mindezt nem tekintik hosszú távú megoldásnak, és csak az uniós pénzekről szóló kiegyezésben látják a kiutat a forint számára.

AZ UNIÓS FORRÁSOK NÉLKÜL TELJESEN SZÉTESHET MINDEN, AMIT ORBÁN AZ ILLIBERÁLIS DEMOKRÁCIA JELSZAVÁVAL FELÉPÍTETT

– hangoztatja a Bloomberg. Hozzáteszik: míg az Orbán-kormány azt ígéri, hogy mindent megtesz az EU-nak tett ígéretek teljesítéséhez, közben plakátkampányt indított, melyben Brüsszelt okolja az elhibázott szankciókért.

loading...