Dobrev Klárán keresztül üzent a német kancellár: Nem köt kompromisszumot Orbánnal

Tegnap Berlinben találkozott Olaf Scholz német kancellárral Dobrev Klára. Németország vezetőjével a felfüggesztett uniós forrásokról is beszéltek, ami kapcsán Scholz üzent Orbánnak is.

Dobrev Klára bejegyzése:

„Nekünk, magyaroknak nincs fontosabb érdekünk Európában mint az, hogy barátaink és erős szövetségeseink legyenek. 

Tegnap Berlinben Olaf Scholz német kancellárral találkoztam és a felfüggesztett európai uniós forrásokról beszéltünk. Azt mondta, hogy jogállamisággal, korrupcióellenes küzdelemmel kapcsolatban nem fog kompromisszumokat kötni. Számára nem lesz elég annyi, hogy a magyar kormány korrupcióellenesnek beállított jogszabályokat visz át a Parlamenten. Csak akkor támogatja az uniós források megindítását, ha a magyar kormány valódi eredményeket tud elérni a jogállamiság helyreállítása és a korrupció megfékezése terén. A gyakorlatban és nemcsak papíron. 

Világos üzenet ez Orbánnak. Európa nem fog pénzt adni, ha azokat továbbra is ellopják. Csak akkor indulhatnak meg az uniós források, ha biztosítják, az európai adófizetők pénze oda jut, ahová az Unió szánja, a magyar emberekhez, a magyar kis- és középvállalkozásokhoz, a magyar önkormányzatokhoz.”

loading...