Orbán hatalmas pofont kapott Németországból: semmibe vették az Alaptörvényét

Fotó: Ellenszel.hu

Az Alaptörvény 2012. január 1-jei hatályba lépésétől az ország hivatalos megnevezése Magyarország. A köztársaság 1989. október 23-ai kikiáltását követően a hivatalos megnevezés a Magyar Köztársaság volt, ezt módosította a fideszes Alaptörvény, mely a korábbi alkotmány helyett biztosít alapjogokat az új államforma számára.

A minap Orbán Viktor Berlinben járt, ahol az uniós pénzekért kuncsorgott, de a német kancellártól még a semminél is rosszabbat kapott. A találkozó után Orbán csak szűkszavúan nyilatkozott, míg a német kancellári hivataltól ennyire sem futotta: közleményt sem adtak ki a tárgyalásról.

Történt azonban valami, amire eddig nem sokan figyeltek fel:

a kancellári hivatal helyettes szóvivője a találkozó előtt kiadott egy rövid közleményt, amelyben az Euronews szemléje szerint az állt, hogy Olaf Scholz kancellár hétfőn 14 órakor fogadni fogja a „MAGYAR KÖZTÁRSASÁG miniszterelnökét.

Azon a megaláztatáson túl, hogy Orbán Viktor nem kapta meg a katonai tiszteletadást, és közös sajtótájékoztatóra sem állhatott ki a német kancellárral, még ezzel is odaszúrt neki Németország.

Orbán Viktor előbb eltörölte a Magyar Köztársaság elnevezést, majd szépen lassan elkezdte eltörölni a köztársaságot is, de úgy tűnik, ez a németeknek nagyon nem tetszik, ezért ők inkább a

Magyar Köztársaság elnevezést használták.

loading...