Dr. Oláh Lajos: „A Fidesz a mai döntésével lezárja a napenergia felhasználásának növelését”

Kép forrása: DK

Dr. Oláh Lajos, Terézváros és Erzsébetváros országgyűlési képviselője (DK) a közösségi oldalán adott hangot annak, hogy a Fidesz már a napelemes energiafelhasználást is ellehetetlenítené.

A Fidesz a mai döntésével lezárja a napenergia felhasználásának növelését – írja Dr. Oláh Lajos, majd részletezi a dilemmát.

„A felelőtlen kormányzásuk eredményeként nem fejlesztették a hálózatot, emiatt sajnos a napenergia terjedése több helyen kapacitásproblémába ütközik.

Ezen problémák ellenére buta döntés országos napenergia betáplálási stoppot elrendelni, hiszen a hálózatok rengeteg helyen elbírnák a fejlesztéseket.

Ahol probléma van, ott azonnali bővítést kell kezdeményezni, még akkor is ha ez NER-es hálózati tulajdonosoknak pénzébe kerül.

A napenergia bővítése mellett azonnal engedélyezni kell szélerőművek fejlesztését, eltörölve az értelmetlen 12 km-es korlátozást.

Szél- és napenergia témájában az Árnyékkormány egyaránt határozatot fogadott el kedden

Ha a Fidesz azokat megfogadja, akkor az energetikailag legnehezebb időszakban növelni lehetne a szél- és napenergia részarányát” – zárja sorait a DK-s képviselő.

loading...