Amikor Orbánék 2010-ben átvették a kormányrudat, 175 forint volt a svájci frank, most 447 – az államadósságról ne is beszéljünk

Orbán ma megszólalt a tegnapi rendőrtámadás után
Kép forrása: MTI

Szóval akkor 2010 májusában 175-ös CHF / HUF kereszten vették át a Fiúk a boltot. Most ez 447.

Az elmúlt 12 évben kaptak mintegy 50 MILLIÁRD euró EU-s TÁMOGATÁST és közben az államadósságot is felnyomták a kétszeresére. És most jön a súlyos globális stagfláció időszaka. Bocs Fiúk, lehet, hogy félreértem a helyzetet.De nem lett volna jobb, ha SEMMIHEZ sem nyúltok és egyszerűen otthon maradtatok volna???

Az euró 269 forint volt, most 432, az amerikai dollár 188 forint volt, most 445 – írja a Facebookon Káncz Csaba.

Az államadósságot megduplázták

Magyarország adósságállománya az elmúlt 20 évben közel megtriplázódott. A 2000-es évek első felében folytatott fiskális politikai megoldásokat, a 2008-as gazdasági válság okozta hitelfelvételeket, a koronavírus miatti járványügyi intézkedésekkel járó bevételkiesést és extra kiadásokat, illetve az áprilisi választásokat megelőző erőteljes túlköltekezést tekintve az adósságállományunk ilyen mértékű elszállása talán nem is túl meglepő.

Az államadósságról ezt fűzte hozzá egy kommentelő:

2010 áprilisában 19 ezer milliárd volt az államadósság, és volt 3 ezer milliárd megtakarításunk úgy, hogy akkor jöttünk ki a válságból. Az 16 ezer milliárd. Ráadásul a felvett IMF-hitel el nem költött fele-kétharmada is a kasszában volt.

Most úgy 44,2 ezer milliárd az adósságunk, hogy mögöttünk van 11 év eszméletlen pénzbőség, gyakorlatilag évente kaptunk ajándékba egy Marshall-segélyt, és a külföldön dolgozók hazautalásai is hasonló összeget tettek ki.

Úgy, hogy az utolsó évet leszámítva 10 év erőteljes világméretű expanzió volt.

Most üres a kassza, nincs nyugdíjmegtakarításunk, és ha nem kapunk a szidott (hanyatló) Nyugattól újabb segélyt, semmi nem fogja meg a Forintot a lejtőn.

loading...