Lehullott a lepel: A Fidesz-KDNP leszavazta a DK Alaptörvény-módosítását

Orbán kiborul, ha találkozik ezzel a hirdetéssel.
Kép forrása: AP

A DK egy héttel ezelőtt nyújtotta be Alaptörvény-módosítását, amely valóban hozzájárult volna a korrupció felszámolásához. Amit a Fidesz csinál, az csak álellenzékiség, hogy megkapják az uniós támogatásokat, amit aztán megint lenyúlnának.

A DK most jelentette be a Facebookon, hogy a Fidesz leszavazta a valódi korrupcióellenes javaslatot:

A Demokratikus Koalíció azért nyújtott be Alaptörvény-módosítást, hogy hatályba léphessen az a jogszabály, ami egyes korrupciós ügyekben bárki számára lehetővé teszi, hogy éljen a vádkikényszerítés eszközével – közölte keddi, online sajtótájékoztatóján a DK pártigazgatója.

Sebián-Petrovszki László emlékeztetett:

a parlament hétfőn elfogadta a büntetőeljárási törvény vádkikényszerítésről szóló módosítását, kedden azonban a kormány kezdeményezésére az Országgyűlés alkotmánybírósági normakontrollt kért. A képviselő ezt úgy értelmezte, hogy a készítők „direkt úgy írták meg a törvényjavaslatot, hogy az Alaptörvény-ellenes legyen”.

A DK politikusa úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnök „arra készül, hogy az Alkotmánybírósággal kaszáltassa el a saját törvényét, majd széttárja a karjait az Európai Bizottság előtt, mondván, hogy ő mindent megpróbált”.

Sebián-Petrovszki László kijelentette, a DK nem azért nyújtja be a módosító javaslatát, mert úgy gondolja, hogy a hétfőn elfogadott jogszabály jó, és pótolja az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, hanem azért, hogy „lerántsa a leplet a Fidesz és az Alkotmánybíróság színjátékáról”.

A Fidesz megszavazta az Európai Bizottság által kért törvényt, majd egy óra múlva megtámadták az Alkotmánybíróságon

loading...