Remeghet a bajusz: a DK a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága elé viszi Kövér Lászlót

Kép forrása: MTI

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint a párt az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul a Sebián-Petrovszki Lászlóra kiszabott törvénytelen büntetés miatt.

Kövér László házelnök azután büntette 4 millió forintra Sebián-Petrovszkit, hogy a DK-s képviselő az Országgyűlés 27-i ülésnapján napirend előtti felszólalásában azt mondta:

„Egy dolog biztos: törvényes kormány egyikkel sem próbálkoznak, ilyet csak egy olyan, törvénytelen kormány tesz, amely a saját érdekét…”

A mondatot nem tudta befejezni, mert Kövér László elvette tőle a szót.

A DK közleményében azt írják, „hiába garantálja tehát a szólás- és véleményszabadságot az Alaptörvény, hiába védi maga az országgyűlési törvény is a képviselők véleményszabadságát, Kövér László a ház szájzár elvtársaként önkényesen büntethet meg ellenzéki képviselőket a véleményük miatt”.

A Demokratikus Koalíció szerint „a törvénytelen kormány egy törvénytelen büntetést szabott ki”, emiatt fordulnak a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához. Szerintük „Kövér László megsértett minden írott és íratlan törvényt, amikor politikai véleményéért vette el a szót Sebián-Petrovszki Lászlótól a Parlamentben és büntette meg 4 millió forintra”.

loading...