Baj van Oroszországában: letartóztatások a hadseregben, a nemzeti gárda elit egységét Moszkvába vezényelték

Lengyel nagykövet: Lengyelország háborúba lép, ha Ukrajna veszít

Valami történik Moszkvában. A nemzeti gárda elit (Dzerzsinszkij) egységét a városba vezényelték.Több letartóztatásról jönnek a hírek a hadsereg berkein belül

– írja a Facebookon Káncz Csaba, a privátbankár.hu rovatvezetője. Egyelőre nem tudni többet.

Az ukrán katonai hírszerzés eközben azt állítja, hogy:

„Minden katonai egységet Moszkva peremén fokozott készültségbe helyeztek”. (всі військові підрозділи по периметру москви приведено у підвищену бойову готовність.)

A részben az ukrán titkosszolgálat értesüléseire hivatkozó bejegyzések szerint a városból kivezető utak egy részét lezárták és blokkolták több katonai létesítmény be- és kijáratait. Közben számos olyan poszt is látható, amelyeken alapján úgy tűnik, az orosz főváros éli megszokott életét, és az utcákon nincs az átlagosnál több rendőr.

Az is figyelemre méltó, hogy a független orosz hírforrások egyelőre semmit sem közöltek az állítólagos hatalomátvételi kísérletről. A puccsal kapcsolatos kétségeiket hangoztató kommentelők ugyanakkor azt is hangsúlyozzák sokat mondó fejlemény, hogy Moszkvában már nem okozna meglepetést, ha erőszakkal próbálnák meg eltávolítani a hatalomból Vlagyimir Putyin orosz államfőt.

loading...