Gábor György felmosta a padlót az Amerikában görkorcsolyázva nosztalgiázó Novák Katalinnal

Gábor György

Novák Katalin csitrisen-fruskásan (ahogy azt a provinciákról Móricka és Katinka elképzeli a nagy Amcsiról) elgörkorcsolyázott a Los Angeles-i Arcadia Junior High Schoolba, ahová valamikor járt, és lelkesen beszélt az egykori meghatározó élményeiről.

Nem hinném, hogy a kiépített görkorcsolyapálya hiánya akadályozná meg Novák Katalint, hogy elgörkorcsolyázzon a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumba, ahol kivételesen most nem ő csacsogna, hanem végighallgathatná – nem egy szaros propagandavideó erejéig – az ottani tanárok és diákok legfrissebb élményeit.

Különös pszeudo-celebes alakja napjaink politikai életének ez a Novák Katalin. Gyakorlatilag nem létező politikai entitás (nobady, Niemand), mégis ráruházott és neki szabott, velejéig hazug szerepe elmondhatatlanul kártékonnyá teszi, ugyanakkor ripacskodással kevert öntudatos szerepfelfogása kínosan és szégyellni valóan közröhejessé – írja a Facebookon a néven vallásfilozófus, Gábor György.

Lebuktatták Novák Katalin nagy parádéját: Egy Isten háta mögötti település jelentéktelen főiskoláján szónokolt Amerikában

loading...