A Momentum már nyáron le akarta volna darálni a kispártokat

Momentum vezetői tiltották meg a Facebookozást.
Kép forrása: Donáth Anna Facebook-oldala

Egyértelmű fejlemény a Momentum háza táján, hogy a liberális párt megpróbálja ledarálni a hozzá képest kisebb szervezeteket. Más kérdés, hogy fél év alatt ez egyáltalán nem sikerült. Ezt a tervet már nyáron egyértelművé tette Gelencsér Ferenc és Donáth Anna, akik ugyanakkor egymásnak riválisai is.

Gelencsér Ferenc júniusban ezt nyilatkozta az Indexnek:

„Nem állítom azt, hogy mind a hat pártra szükség van, mert egész egyszerűen nincs erre hely, és véleményem szerint kereslet sem.”

Donáth Anna pedig videófelvételen mondja ki, hogy a hat párt túl töredezett, és egy tömbre lenne szükség a Fidesz ellen. A tömböt pedig – szerinte – a Momentumnak kellene vezetnie.

Ugyanakkor a Momentumból nem árad a politikai akcióképességhez szükséges erő, szervezettség, beágyazottság.

Emellett furcsa meccs bontakozik ki Gelencsér és Donáth között. Donáthnak most már alkalmazottja lett az a Pottyondi Edina – Puzsér Róbert élettársa -, aki szokásos videóüzenetében máris nekiment Gelencsérnek. A párt EP-képviselője az alkalmazottján keresztül támadja a saját pártja elnökét?

A Momentumon belüli, várhatóan élesedő párharc mellett inkább az az érdekes, hogy az egy év alatt négy elnököt elfogyasztó párt miért gondolja, hogy a parlamenti küszöb környékén küzdve képes lenne az ellenzék integrálására.

A Demokratikus Koalíció egymillió szavazóval, és Dobrev Klára árnyékkormányával az ellenzék vezető ereje, és mint ilyen, Orbán egyetlen reális kihívója.

loading...