Orbán megpróbálta benyalni magát Biden irodájába, de az USA elnöke lassan fél éve nem reagált neki

Joe Biden megtette a nagy bejelentést: ennek örülni fog a szabad világ
Kép forrása: AFP

A világ jobbik felén csupán az jött össze Orbán Viktornak és Novák Katalin köztársasági elnöknek, hogy hívatlan vendégekként szónokolhattak az USA területén. Orbán a bukott republikánusok konferenciáján, míg Novák Katalin az ENSZ-közgyűlés előtt beszélhetett és fogózkodhatott az amerikai elnökkel. Pedig Orbán mindent megtett annak érdekében, hogy valahogy becsúszhasson az ajtó alatt Washingtonba.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fejezte ki gratulációját és jókívánságait Joe Bidennek az Amerikai Egyesült Államok elnökévé történt beiktatása alkalmából – tájékoztatta az MTI-t még tavaly januárban Havasi Bertalan.

A miniszterelnök biztosította Joe Bident arról, hogy a magyar kormány továbbra is teljes mértékben elkötelezett marad a magyar-amerikai kapcsolatok erősítése mellett a kölcsönös tisztelet és jóakarat alapján, “építve NATO-n belüli szövetségünkre, a terrorizmus elleni küzdelem iránti elkötelezettségünkre és Közép-Európa alternatív energiaforrásainak biztosítására irányuló közös törekvésünkre. Sok sikert és jó egészséget kívánok felelősségteljes feladatainak ellátásához”

– zárta az új amerikai elnöknek írt nyájas levelét Orbán Viktor.

Amerikában már másfél évvel ezelőtt is átláttak ezen a szitán, és nem hívták meg maguk közé Orbán Viktort, pedig akkor még el sem árulta ilyen nyíltan az USA-t az oroszbarát magyar miniszterelnök. Azóta sem hívták meg, most pedig, mikor egyre oroszpártibbá válik, teljesen  ki van zárva, hogy hivatalos látogatást tegyen Washingtonban.

Joe Biden amerikai elnök még Orbán választási győzelméhez sem gratulált, pedig lassan fél éve voltak az országgyűlési választások Magyarországon.

loading...