Dobrev Klára egyáltalán nem biztos abban, hogy az Orbán-kormány ki tudja tölteni ezt a ciklust

Dobrev Klára: Európai Magyarországot kíván a magyar nemzet!

Dobrev Klára volt az ATV kedd esti vendége, ahol a frissen megalakította árnyékkormánya volt a téma.

A DK árnyékminiszterelnöke Dobrev Klára azt mondta, hogy azért van értelme az árnyékkormánynak, hogy legyen változás Magyarországon. „Nagyon nagy a baj, az elmúlt 30 év egyik legnagyobb válságának nézünk elébe, amit mindenki a saját bőrén is meg fog tapasztalni.” Ezért szerinte most egy ellenzéki párt nem teheti azt meg, hogy nem mutat világos alternatívát. A DK EP-képviselője szerint április 3-a óta nagy a csalódottság az ellenzéki oldalon, őt viszont nem érdekli a pártok, de az érdekli, hogy a választók lássanak alternatívát, hogy aztán az milyen formációban áll össze, erről nem most kell beszélni az EP-képviselő szerint.

Az Orbán-kormány valódi alternatívája egy baloldali kormány, amelynek a hétköznapokat segítő politikája van. Ez a politika kimondja, hogy erős államra van szükség, állami egészségügyre, állami oktatásra, tisztességes bérek kellenek és tisztességes nyugdíj.

Ebből az országból lehet normális országot csinálni

– mondta Dobrev Klára.

Azt is elmondta, hogy a DK-ban az elnökség és az árnyékkormány közösen hozzák meg a döntéseket. Arra a kérdésre, hogy az árnyékkormány a DK-é vagy az ellenzéké, azt mondta: a Demokratikus Koalícióé, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének nyitottak, szeretnének bárkivel együttműködni, aki ebben támogatja őket. Reméli, hogy az árnyékkormány nem az ellenzéki terepet rendezi át, hanem az országban lévő állapotokat.

Egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy ez a kormány a négyéves ciklusát ki tudja tölteni

– mondta Dobrev Klára.

loading...