Hogyan kivitelezhető a tűzgyújtás gyorsan és egyszerűen?

Az őszi időszakban egyre több olyan tűzzel működő eszköz kerül előtérbe, amiknek a begyújtásához valamilyen segítségre érdemes támaszkodni. Nem is meglepő, hiszen ilyenkor már a testet és a lelket egyaránt melengeti a táncoló lángok látványa. 

Éppen ezért nem érdemes bosszankodással indítani ezt a relaxációs lehetőséget. Próbáld ki, hogy valamilyen modern segédeszközt veszel igénybe a begyújtáshoz, és látni fogod, mennyire egyszerűen is le tud zajlani a lángok felszításának folyamata.

Szükséged lenne még néhány praktikus kiegészítőre az őszi szezon kezdete előtt? Nézd meg a Grillplaza.hu grill eszközeinek kínálatát és találj meg mindent, amire szükséged lehet a kerti sütögetéshez!

Begyújtós folyadék használata

A kandallókhoz és egyéb melegítésre, fűtésre használt eszközökhöz kiváló segítséget nyújthatnak a különböző begyújtós folyadékok. Ezekkel sokkal könnyebben és gyorsabban tudod élvezni a lángok erejét, és sokkal hamarabb tudod befűteni a tereket. 

De azzal viszont érdemes számolni, hogy ételek sütésekor nem szabad ilyen folyadékokat használni. Ennek az íze, aromája ugyanis teljes mértékig visszaköszön majd az elkészült fogásokon is, és ezzel akár teljesen tönkre is teheti azt a rengeteg munkát, amit az előkészületekbe és a sütésbe fektettél.

Szilárd begyújtósok használata

Szilárd begyújtóst is sok formában lehet manapság már kapni, különböző alapanyagokból gyártva. Alapvetően hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a folyékony halmazállapotban kaphatóak, viszont ebből már lehet olyan verziót is kapni, ami sütögetés előkészítéséhez is kiválóan alkalmas. 

Tanácsos tehát mindig ellenőrizni a vásárlás előtt, hogy biztosan a céljaidnak megfelelő kivitelt vetted-e le a polcról, mert ellenkező esetben nagyon kellemetlen meglepetésben lehet részed a fogások tálalásakor. 

Modern elektromos tűzgyújtók

A modern kor vívmányai a begyújtósok világát sem hagyhatták érintetlenül. Számos kísérlet irányul nap mint nap arra, hogy a grillezéssel kapcsolatos eszközöket és kiegészítőket tökéletesíteni tudják. Így jöhettek létre az elektromos begyújtósok is. Ennek egyik ékes példája a Looftlighter. 

A feltalálók többsége a leleményessége miatt válik híressé, hiszen vagy valami teljesen újat alkotnak, vagy már meglévő eszközöket használnak a megszokottól olyannyira eltérő módon, hogy az valami teljesen új területnek enged teret. 

Az elektromos begyújtós például két teljesen hétköznapi használati tárgynak, a hajszárítónak és a kenyérpirítónak a meglepő házasításából jöhetett létre, hogy megkönnyítse a grillezni vágyók és a kandallótulajdonosok mindennapjait. 

Ezzel az eszközzel már sokkal könnyebben lehet felszítani a tüzet anélkül, hogy káros anyagokat kellene a sülő ételek alá locsolni, vagy kellemetlen szagokat kellene elviselni a szobában a begyújtást követő percek során.

loading...