Hatékony kereskedés az elemzések és grafikonok alapján

Ahhoz, hogy a bonyolult kriptovilág minden egyes eredményét, aktuális helyzetét, valamint az új trendeket könnyebben megértsük, ismernünk kell a különböző grafikonok, elemzések mondanivalóját, tudnunk kell olvasni az elsőre nehéznek tűnő ábrákat. Ezek az elemzések nagy segítséget nyújtanak abban, hogy megtaláljuk az ideális belépési pontot, de nézzük, miként könnyíthetjük meg a dolgunkat!

Fontos tudnivalók a vizsgálatok megkezdése előtt

Szerencsére adatokban nincs hiány a mai információáradatban, és pár kattintás után eljuthatunk olyan árfolyam kijelző oldalra, mint például a CoinCash, ahol a kriptovaluta árfolyam különböző jelenségeit vizsgálhatjuk. 

Minden grafikon, elemzés vagy jóslat múltbeli tapasztalatokra építkezik, így azt jobb, ha figyelembe vesszük, hogy a globális eseményeket, mint amilyen az orosz-ukrán háború, nem képes megjósolni. A grafikonok vizsgálata mellett folyamatosan tájékozódni kell a világban uralkodó helyzetről. Itt nemcsak az államok közötti konfliktusokra kell odafigyelni, hanem szinte mindenre, ami hatással lehet mikro vagy makro szinten a gazdaságokra. Hogy még több példát említsünk, az energiaválság vagy egy kormány által kiszabott szabályozás is meglátszik a kriptovaluták árfolyamain.

A technikai elemzés és Charles Dow elmélete 

A technikai elemzés szükségességét Charles Dow fogalmazta meg. Egy cikksorozat során fogalmazta meg elképzeléseit, amit összefoglalva Dow elméletként ismerhetünk. Ezek az elméletek tulajdonképpen a piaci mozgások alaptézisei. A következőekben nézzünk meg néhány példát az elméletéből.

Az első elmélet a hatékony piacok elmélete, ami az egyik fő alapelv. Ez azt jelenti, hogy a piacon minden hír, eseménysorozat látható, így nem lehetséges 100 százalékos pontossággal megjósolni az árfolyamok alakulását. A következő szerint a piacon háromféle tendencia létezik, amelyek közül az első a nagyobb piaci mozgások, a második az átmenetiek, a harmadik pedig hozzávetőlegesen egy hétig tartó, hosszú távon semmilyen nyomot nem hagyó mozgások. 

Az elméletében szerepel az a tétel is, hogy a kereskedési volumen megerősíti a tendenciát. A gyakorlatban ez úgy nyilvánul meg, hogy amikor az árfolyam emelkedik, akkor a kereskedők vásárolnak, ha pedig éppen beesett az ár, a tranzakciók száma is csökkenőben van. Mindig körültekintően kereskedjünk, több elemzést és grafikont is vegyünk szemügyre, hogy mindenképpen elkerüljük azt, hogy egy adott trendet tévesen ítélünk meg!

Technikai elemzésnek nevezünk minden olyan tevékenységet, amivel múltbéli tranzakciókat, valamint árváltozásokat vizsgálunk, és amivel úgy ítéljük meg, hogy a jövőbeli árfolyam változásokat meg tudjuk jósolni. Ha meg tudjuk tanulni az ilyen grafikonok leolvasását és értelmezését, onnantól egy teljesen új világ tárul elénk, és képesek leszünk az összes ilyen elemzést felhasználni. Itt nemcsak a kriptovaluták világáról beszélünk, hanem például a részvénypiacról is.

loading...