Falra szerelhető fürdőszobai kellékek – ez a hasznos kéztörlő tartó

A fürdőszoba a legtöbb esetben nem egy nagy méretű helyiség, így nagyon fontos, hogy a szűkös teret jól használd ki. Praktikus megoldás minden, amit a falra lehet szerelni, legyen szó a törölközőtartóról, esetleg a kéztörlő tartóról.

A szekrények mellett tehát számos egyéb lehetőséged van arra, hogy helyet spórolj és rendezettebb legyen az összhatás. Ebben a cikkben olyan kellékeket mutatunk be, amiket bátran a falra tudsz tenni, így több tered marad készülődni reggelente. 

Kéztörlő tartó a fürdőszobába

Rengeteg olyan termék áll a rendelkezésedre, amely között megtalálhatod az igényeidhez legközelebb álló darabot. Ilyenek lehetnek például a Mozaikkerámia kéztörlő tartói, amelyek mellé válassz bátran sarokpolcot, piperepolcot, WC papír tartót, esetleg egy-egy fogast a törölközők számára. Ezek nagy részével igen sokat dohatsz a helyiségen, ráadásul praktikusak, sok mindent rájuk tudsz tenni, amik így nem lesznek útban és szem előtt. 

Egy sarokpolc tökéletesen alkalmas arra, hogy a zuhanyzóban helyet spórolj. Ezáltal ugyanis nem lesznek sem a földön, sem ide-oda szétdobálva a tusfürdős és samponos flakonok. A piperepolc szintén hasonlóan működik például a mosdókagyló környékén, amire mehetnek a hajkefék, a sminkes apróságok, esetleg a parfümök egyaránt. Ide jöhet az említett kéztörlő tartó, így nem fogod elcsepegtetni a vizet a fürdőszobában, amíg elérsz a törölközőhöz. 

Fogasok és plusz tárolók

Ha úgy gondolod, hogy felszerelhető fogasokra van szükséged, akkor bőven akad lehetőséged. Vannak típusok, amik a falra, akadnak olyanok, amik viszont a csempére valók. Fontos azonban, hogy rozsdamentes változatban készült darabokat válassz, ezek ugyanis nem fognak pár hónap alatt berozsdásodni és elszíneződni. 

Jó megoldás továbbá egy folyékonyszappan-tároló, aminek köszönhetően nem a mosdókagyló szélén csúszkál majd az eszköz. A falra szerelve sokkal mutatósabb és praktikusabb, kisebb az esély arra, hogy leesik, esetleg belecsúszik a mosdóba, ami ezáltal esetleg elreped. Szerencsére egyre több dologra gondolnak a gyártók, így szinte bármit kaphatsz a fürdőszobába, ami nem foglal helyet.

Falra szerelhető szaniterek

Talán mondani sem kell, hogy mennyivel megkönnyíti az életedet, ha olyan szanitereket szereltetsz fel, amik nem a földhöz vannak kötve. Ezek praktikus kiegészítői lehetnek az otthonodnak. Az anyaguk nagy részben porcelán, aminek igen alacsony vízfelvétele van, ezáltal válik alkalmassá arra, hogy a vizes helyiségben használd fel őket.

Mostanában azonban egyre elterjedtebbek az öntött márvány típusok, amiket tulajdonképpen műkő zúzalékból gyártanak. Nagy előnyük, hogy a többi szaniterrel ellentétben sokáig szilárdak maradnak, jóval ellenállóbbak mindenféle fizikai hatásokkal szemben. Nem kell tehát aggódni amiatt, hogy könnyen megrepednek vagy eltörnek. Emellett mutatósak és elegánsak, remek lesz az összhatás, ha ilyen megoldásban gondolkodsz a fürdőszobában.

loading...