Nagy veszélyt sejtünk: megszólalt a Fidesz vészmadara – jöhet a vasárnapi boltzár?

Parragh ismét megszólalt, most képviselőket hülyézett le
Kép forrása: MTI

Korábban már sikerült a vasárnapi boltzárról szóló KDNP-s elmebajt eltörölni, ugyanis az még a sajátjaiknak sem volt szimpatikus. Most azonban a Fidesz hivatalos vészmadara, Parragh László szólalt meg ebben a témában, ezúttal nem a keresztényi mise, hanem a spórolás tekintetében.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatokat tett a kormányzatnak, hogy hogyan lehetne segíteni a vállalkozásokat az elszálló energiaárakkal vívott harcukban. A kamara elnöke igazat adott azoknak a hangoknak, amelyek szerint egy esetleges vasárnapi boltzár jó spórolási lehetőség lenne, mint mondta az ATV-nek, ennek más országokban már megvan a kultúrája.

Parrag szerint néha egy vásárlás nálunk családi programmá alakul át, ami nem feltétlenül szerencsés.

Lehet, hogy Parragh László inkább a családoknak ad programjavaslatokat, minthogy elismerje: a Fidesz gazdaságpolitikája csődöt mondott, az energiaválság az orosz barátság ellenére is elért minket, vállalkozások sora húzza le a rolót, ő mégis azzal foglalkozik, mi lenne jó családi program.

A közös bevásárlás egy jó családi program. A spórolás szempontjából is. Több szem többet lát, több akciót vesz észre, egyik a másikáról lebeszéli a drágább és olykor felesleges termék megvételét, mindeközben a család jól érzi magát, minőségi időt tölt együtt. Otthon ráadásul addig is le lehet kapcsolni az áramfogyasztó készülékeket, letekerni a fűtést, mivel mindenki együtt lesz a boltban.

Miért kell mindig a családok életébe beleszólni, miért nem lehet egy jó politikát csinálni, amivel kihúzzuk az országot a csávából? Erre a Fidesz képtelen, mert nem tud kormányozni. Addig is Parraghnak küldjük az ikonikus boltzáras dalt:

loading...