Schmidt Mária teljesen kiborult a németekre: csupa nagybetűvel írta ki a Facebookra, hogy „HÁLÁTLANOK, SZÉGYENTELENEK”

Csupa nagybetűvel, Hálátlanok, szégyentelenek címmel írt felháborodott posztot hétfőn a Facebookon Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója, aki szerint szégyen, hogy Orbán Viktoron kívül egyetlen külföldi állami vezető sem jelent meg Mihail Gorbacsov szombati temetésén.

„Szembeötlő, hogy egyetlen német politikus sem volt, aki kifejezésre juttatta volna köszönetét annak a Gorbacsovnak, aki nélkül hazájuk még mindig ketté lenne osztva”

– írta Schmidt Mária.

„A temetés napja egyértelművé tette, hogy a németek új vallása a gyávaság. Vezetőik gyávák, hálátlanok, kulturálatlanok, tiszteletlenek. Eloldották magukat az európai kultúrától, körvonaltalan, arcnélküli senkik. A németek egy része pedig nemcsak eltűri, de követi is őket. Ne tegyen tehát a németeknek gesztusokat, szívességet senki, mert nem értékelik, és nem fogják viszonozni!” – fejezte be posztját a Terror Háza igazgatója.

Mihail Gorbacsovot, a Szovjetunió utolsó elnökét szombaton temették el Moszkvában. Az eseményt visszafogottnak nevezték, mivel Moszkva a nyugati szankciók megtorlásaként több száz külföldi tisztviselőnek megtiltotta a belépést Oroszországba, így külföldi hírességek, európai és nyugati vezetők nem igazán voltak jelen, bár John Sullivant, az Egyesült Államok oroszországi nagykövetét lehetett látni a temetésen.

A sorból erősen kilógott a kegyeletét Gorbacsov ravatalánál személyesen lerovó Orbán Viktor, akit többek között Deutsch Tamás, Schmidt Mária és Orbán Balázs is elkísérte Moszkvába. A magyar miniszterelnök megjelenését a legtöbb nagy külföldi lap külön kiemelte.

loading...