A Momentum elnöke szerint a Fidesz és a liberálisok verték szét a nemzeti összetartozást

Momentum elnöke
Forrás: Gerencsér Ferenc FB-oldala

Gelencsér Ferenc (a Momentum elnöke) a Klubrádiónak adott interjúban fejtette ki, hogy szerinte Orbán és a „liberálisok” verték szét a nemzeti összetartozást. Az interjú legalább annyira döcögősre és bizonytalanra sikeredett, mint az a vita, amit Gulyás Gergellyel folytatott a Tranzit fesztiválon.

A Momentum elnöke a Fidesz esetében 2002-re tekint vissza, amikor is Orbán Viktor kijelentette: „a haza nem lehet ellenzékben” – ezzel megosztotta a nemzetet – véli Gelencsér.

A másik általa vélt felelős kapcsán elmondja, hogy a liberális platform számára a nemzeti jelző nem jelentett sokat, vagy semmit. Erre konkrét példát azonban nem hoz, mindössze az őszödi beszédet emlegeti.

Különös, hogy a beszélgetésben Gelencsér bizonytalansága és az ideológiai fejtegetése annyi konkrétummal ajándékozza meg a hallgatóságot, hogy a Momentum akar lenni az a centrista párt, ami a jobb- és a baloldali megosztottságot csökkentené. Ennek ellenére azokat is szapulja, akik a demokratikus oldalon állnak. Valójában tehát ezzel a gondolatmenettel tovább rombolja a nemzeti minimumra való törekvés lehetőségét.

Kérdésként merül fel, hogy ezek alapján a nemzeti összetartozás szétverőjének tartja-e Gelencsér a jelenlegi összes ellenzéki pártot, valamint a Fideszt is, amely szerinte totalitárius rendszert épített? A fideszes és a „liberális” (ebből a halmazból Gelencsér lényegébeben nem említett konkrétumot) oldal között a Momentum lenne az egyetlen járható, nemzeti út? Ők egyaránt utálnak mindenkit?

A műsorvezető a beszélgetés alatt többször rákérdezett arra, hogy a Tranzit-fesztiválon a Momentum elnöke a rutintalanság vagy az öltöny miatt izzadt-e. Gelencsér az öltözködési szokásairól kezdett beszélni, viszont az érvei kapcsán azt mondhatjuk: nem a ruha teszi az embert. A jelenlegi beszélgetés során is az a benyomásunk támadt, hogy nem ő lesz az a vezető, aki felülemelkedve jobb- és baloldalon majd egyesíti a nemzetet, és győzelmet arat a Fidesszel szemben…


Az Ellenszél további cikkeit itt olvashatod.

loading...