Mindenki kezdjen el otthon megtanulni sütni: sorra zárnak be a cukrászdák Orbán brutális áremelései miatt

Akkorát emel az adón a Fidesz, amitől egész Európa megrökönyödne
Fotó: Ellenszel.hu

Egyre több hír érkezik arról, hogy legendás cukrászdák zárnak be a kegyetlen mértékű rezsiemelés miatt. A kisüzemekről nem is beszélve. Vannak pékségek, cukrászatok amelyek nem tudnak már árat emelni, mert annyiért nem lenne a termékeikre kereslet, le kell húzniuk a rolót.

Márk Szonja cukrászmester a rekord mértékben emelkedő alapanyagárak miatt hozta meg a nehéz döntést, hogy bezárja cukrászdáját és tortaműhelyét, az Édesem üzemet.

Bezárt a Szent István körúti Európa Kávéház is, amely 100 évig üzemelt. Neves cukrászda és kávéháza volt a fővárosnak.

„Kedves vendégeink! Sajnálattal értesítjük önöket, hogy gazdasági okok miatt üzletünk végleg bezárásra kényszerült. Köszönjük, hogy az elmúlt évtizedekben megtiszteltek minket bizalmukkal” – írta ki a Facebookra a budapesti Bródy Sándor utcában található, 65 éve üzemelő Budapest Cukrászda.

Ha még ezek a méltán híres, közkedvelt cukrászdák is bezárnak, mi a helyzet azokkal a helyi kisvállalkozásokkal, amelyek nem tudnak drágán süteményt-péktermékeket árulni?

Hamarosan eljön az idő, amikor majd Orbán megszorításai miatt a szomszéd nénitől vehetjük a krémest meg a zserbót, aztán majd a kenyeret is, ha ez így folytatódik. Euróért vagy Zsolnay porcelánért, mert a forint már nem fog érni semmit.

Ez most Magyarország iránya, de a tűzijáték szép volt. Örüljünk neki!

loading...