Maruzsa úr, elmegy az „értékrendjével” a bús francba! – nyílt levél az államtitkárnak

Maruzsa Zoltán hihetetlenül arcátlan dolgot mondott.
Kép forrása: MTI

Maruzsa úr!

Azt mondja, hogy nem tartja helyesnek a pedagógusok tiltakozását, mert a polgári engedetlenség a hatályos jogban ismeretlen tiltakozási eszköz és a diákoknak is rossz példát mutatnak vele.

Továbbá olyanokat állít, hogy

„az írott normák figyelmen kívül hagyása jó eséllyel arra ösztönzi a kialakult értékrenddel még nem rendelkező diákokat, hogy a jövőben mérlegelés tárgyává tegyék, milyen iskolai előírásokat kell betartaniuk és milyeneket nem”.

Mondja ezt egy romlott értékrendre, korrupcióra, csalásra, lopásra építő kormány államtitkára. Egy olyan álkeresztény, kirekesztő, a tudást megvető kormányé, amelynek intézkedései miatt most a pedagógusok (egy jobb oktatási rendszer reményében) tiltakoznak.

A diákoknak nincs kialakult értékrendjük? Ugyan már! Önt orránál fogva vezették még diák korában? Megmondták a tutit, és soha nem gondolkozott rajta, mit tart helyesnek és mit nem? Elég baj.

Az 1848-as vagy az 1956-os szabadságharcban résztvevő diákok talán nem polgári engedetlenséghez csatlakoztak? Nekik sem volt kialakult értékrendjük?

Önnek mi az értékrendje? A szervilizmus, a fideszes seggnyalás? Ehhez kívánja oktatási államtitkárként illeszteni a jövő nemzedékét is?

Az a rossz hírem Önnek, hogy ez a módszer ennél a generációnál már hatástalan. A mostani diákok számos forrásból tájékozódnak, pontosan meg tudják különböztetni a számukra értékes dolgokat azoktól, amelyek értelmetlenül szorítják őket és tanáraikat keretek közé. Van igazságérzetük, és nem simulnak úgy a rendszerhez, ahogy annak idején Ön tette ezt diákként.

Ez lesz az a generáció, amivel nem fogják tudni megetetni az üres lózungokat, és akik nem nyelnek le mindent, amit eléjük tesznek. Szokjon hozzá, hogy a pedagógusok mintája a polgári engedetlenséggel csak kezdete annak a demokratikusan gondolkozó, európai értékeket felvállaló, felvilágosult diákság kinevelésének, amely egy jobb, élhetőbb, szabadabb Hazára vágyik az Önök velejéig romlott rendszere helyett!

Üdvözlettel,

Jabronka Richárd

loading...