Itt vannak a bizonyítékok, feketén-fehéren: nem külső hatások, hanem Orbán elmúlt 12 éve miatt ekkora a válság

Az Orbán-kormány olyan gyorsan árulta el az egyetemistákat, hogy az csak stopperrel mérhető
Kép forrása: MTI

Az Eurostat friss inflációs kimutatása szerint az egész EU-ban Magyarországon drágultak a legjobban az élelmiszerek

– jelentette ki Varju László, a DK országgyűlési képviselője egy sajtótájékoztatón.

„Nincs még egy olyan európai ország, ahol ekkora, a kutatás szerint 21%-os lenne az átlagos élelmiszerinfláció. Ez feketén-fehéren bizonyítja, hogy nem külső hatások, hanem Orbán Viktor és az elmúlt 12 év gazdaságpolitikája a drágulás oka. A folyamatos, éveken át folytatott forintgyengítés és az uniós pénzek felfüggesztéséhez vezető lopás okozza a forint haláltusáját. Ezt a magyar emberek fizetik meg a boltokban” – magyarázta a politikus.

Varju László közölte, a Demokratikus Koalíció szerint a nemzetközi összehasonlítás bizonyítja: Orbán miatt van szakadékban a forint, Orbán miatt van az egekben az infláció, és Orbán miatt van aranyáron az élelmiszer.

„Ki kell mondani: a kormány a kialakult helyzet felelőse, Orbán miatt van ma válság Magyarországon. Ez azt is jelenti, hogy amíg Orbán marad, addig marad a válság is. Orbán nem a megoldás, hanem maga a probléma. Minden egyes nappal, amíg Orbán Viktor ennek az országnak a miniszterelnöke, egyre rosszabbul és rosszabbul fogunk élni, ez a válság ugyanis az Orbán-rendszer egyenes következménye”

– hangsúlyozta a politikus.

Varju László arra is kitért, hogy 12 év forintgyengítés, lopás és hozzá nem értés után mára eljutottunk oda, hogy az országnak lassan választania kell a kenyér és Orbán Viktor között.

„Vagy egyik, vagy másik, de a kettő nemsokára teljesen kizárja egymást. Ha már a kenyeret hoztam példának, az 37%-kal drágult idén január óta Orbán miatt. Nem tavaly ilyenkorhoz képest, hanem idén januárhoz képest. Ide vezetett az Orbán-rendszer; a forintgyengítés, a felelőtlen gazdaságpolitika és a lopás. Orbán miatt van válság Magyarországon, ő pedig a magyarokkal akarja megfizettetni mindennek az árát” – fűzte hozzá a politikus.

loading...