Videó: Kifütyülték Orbán kedvenc eltakarítóemberét Szegeden

Kép forrása: MTI

Palkovics László pénteken délelőtt tíz órától tartott előadást a Magyar Meteorológiai Társaság vándorgyűlésének éghajlat szekciójában napokkal azután, hogy kirúgta az OMSZ vezetőit.

A hvg.hu azt írja, nem sokkal tíz előtt jelezték, hogy a rendezvényről kizárták a sajtót, oda még a fotósok sem mehettek be, a technológiai és ipari miniszter kisbusza pedig úgy állt rá a bejáratra, hogy sem az újságírók, sem a tüntetők nem tudtak a közelébe férkőzni.

A Szegeden tartott rendezvény előtt helyi civilek tartottak demonstrációt, esernyőkkel tiltakoztak, majd amikor Palkovics végre kilépett a kapun, fütyülni kezdtek, később pedig a Süss fel nap! című dalt énekelték kórusban, ahogy azt a hvg.hu élőjén is lehetett látni a 37. perc után:

Palkovicshoz először Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője ment oda, aki a Telex beszámolója szerint azt kérdezte, felelősségre fogják-e vonni például Nagy Mártont a gazdasági nehézségek miatt, vagy Navracsics Tibort, amiért még mindig nem kerültek haza az uniós pénzek. Palkovics erre azt válaszolta, „túlértékeli az ipari miniszter szerepét a kormányban”.

Ezután átadtak neki egy esernyőt, amire „az elmúlt évek legnagyobb baklövéseit” írták fel. Erre Palkovics azt mondta, „ez az ön véleménye”, majd hozzátette, hogy szerinte az alapítványi fenntartásba szervezett Szegedi Tudományegyetemnél másként értelmezik az átalakítást. „Ezek bonyolult döntések.”

A kérdésre, hogy miért menesztette az OMSZ vezetőit, azt válaszolta, „az OMSZ egy állami szerv és úgy gondoltam, nem velük akarok együtt dolgozni”. Végül azt is megkérdezték tőle, hogy mi a véleménye a Vodafone felvásárlásáról, amire Palkovics azt mondta, szerinte jó megállapodást kötöttek.

És miközben a tüntetők azt harsogták, hogy Süss fel nap!, Palkovics beszállt a kisbuszba és elhagyta a helyszínt.

loading...