Novák Katalin úgy tudja, hogy az EU köteles odaadni az európai adófizetők pénzét az Orbán-kormánynak

Már Novák Katalin is beszállt a vezérkari főnök vitájába
Kép forrása: MTI

Novák Katalin a Székesfehérváron tartott „ünnepi” beszédében beszélt arról, hogy szerinte az Európai Unió zsarolja Magyarországot a nekünk járó pénzzel. Ezek szerint ő úgy tudja, hogy „Brüsszelnek” kötelessége kifizetni az Orbán-kormánynak a visszatartott pénzeket.

Novák szerint a kereszténység és a nyugat mellett döntött Géza fejedelem nyomdokain államalapító királyunk, és ugyanezt az elköteleződést erősítettük meg, akkor, amikor az Európai Unióhoz csatlakoztunk. A köztársasági elnök szerint, ma sem az a kérdés, hogy hova tartozunk, hanem az, hogy húsz év múlva, pláne ezer év múlva létezik-e még a magyarok természetes otthona a keresztény Európa. Megjegyezte, ma, amikor kontinensünk nagyhatalmak küzdőterévé válhat, egymásnak kell vetnünk a vállunkat, közös európai döntéseket kell hozni, amelyek a közös jót szolgálják.

„Együttműködésünk és megértésünk előfeltétele, hogy ne zsaroljanak bennünket. Se a minket megillető pénzzel, se a magyarok által elutasított ideológiákkal. Magyarország növelni akarja Európa erejét, fel akarja erősíteni Európa hangját. Így van esélyünk megvédeni az európai embereket, és megőrizni mindazt a történelmünkből és kultúránkból, ami Európát naggyá tette”

– mondta.

Novák Katalin szerint nehéz időket élünk, és még kijózanítóbb idők jönnek. Közös erőfeszítés kell, hogy „húsz év múlva, sőt ezer év múlva is magyarul szólhasson István napon nemzeti imádságunk, és legyen, aki énekelje”.

loading...