Az erős személyiségű, vidám, barátságos Boston terrier

A könnyen tanítható Boston terrier jellegzetes, úriember megjelenésű kutyus, aki igen népszerű a kutyatartók körében. Felmenői harci kutyák voltak, mára viszont már barátságos családi házi kedvenccé vált. Remek választás gyerekek mellé is, hiszen a család a mindene. 

Emberközpontú, energikus kedvenc

A Grandopet.hu Boston terrier fajtaleírása alapján alaposan megismerheted ezt a kutyafajtát, a külső jellemvonásaitól kezdve a belső jelleméig. Ez a kutyafajta külsejében nagyon hasonlít a francia bulldoghoz, emellett energikus, vidám természete még kedveltebbé teszi a gazdik körében. 

Bár az ősei harci kutyák voltak, a külseje ellenére nagyon kedves, barátságos kutyus. Vidám és emberközpontú, így a legtöbben azonnal megkedvelik. 

Az agresszió távol áll tőle, ragaszkodó társ, aki remekül érzi magát más állatok és gyerekek társaságában is. Ideális nevelés mellett remek családi kedvenccé válhat, aki teljes értékű családtag. 

Nagyon eleven és játékos. Mivel a bőséges mozgástérről gondoskodni kell, emiatt főként kertes házban élőknek javasolt. Ahol lehetősége van napi szinten megélni a mozgásszeretetét. 

Arra viszont figyelni kell, hogy ne hajtsa túl magát, mivel rövid orra miatt időnként nehezebbé válhat számára a légzés. Mozgékony és aktív, ugyanakkor keveset ugat, emiatt akár lakásban is tartható, bár a mozgásáról ez esetben is gondoskodni kell.

Intelligens, egyszerű a tanítása, nem okoz nehézséget neki a trükkök megtanulása sem. Számára a család és a játék a minden, emiatt leginkább olyan gazdiknak javasolt, akiknek van idejük a közös elfoglaltságokra. 

A Boston terrier külső vonásai

Kisebb termetű, tömzsi kutyus, erős, izmos végtagokkal. Rövid orra, sajátos denevérfülei és szögletes feje a legjellegzetesebb ismérve. Megkülönböztetünk könnyebb, közepes és nehéz súlyú példányokat. 

Bundája rövid, sima, javarészt fekete vagy vöröses csillogású fekete foltos megjelenésben. Szőrzete nem igényel extra ápolást, hetente azonban fontos átkefélni, hogy kellően fényes maradjon. Könnyen mosolyt csal arcunkra bohókás, eleven természetéből fakadóan. 

Nyáron jobban kell figyelni rá, ugyanis könnyen túlhevülhet a nehezebb légzése miatt. Télen viszont javasolt számára egy kutyakabát, mivel fázósabb. 

Kinek javasolt a Boston terrier? 

Egy végtelenül emberszerető kutyafajta, emiatt különösen alkalmas családi kutyának. Gyerekek és más házi kedvencek mellé. Remek társasági kutya, sosem hoz szégyent a gazdájára. Bárkit képes megnevettetni kedves, vidám természetével. Fiataloknak és időseknek is tökéletes társ. 

Az egyedüllét megviseli, ezért fontos, hogy sok időt töltsünk vele, és legyenek közös tevékenységeink. Lakásban is tartható, a megfelelő mozgást viszont rendszeresen biztosítani kell. 

A Boston terrier ideális választás mindazoknak, akik egy ragaszkodó kedvencre vágynak, akit bárhová magukkal vihetnek.

loading...