Czeglédy Csaba: Működik a karma, pár nappal Orbán látogatása után házkutatást tartott az FBI Trump floridai házában

Kép forrása: AFP

Helyi idő szerint hétfő délután a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozói jelentek meg Donald Trump floridai rezidenciáján. A volt elnök a közösségi médiában közölt üzenetben megerősítette a sajtóhíreket. Trump régóta vádolja az FBI-t azzal, hogy a demokraták sugallatára ellene dolgozik, bár az iroda jelenlegi igazgatóját, Christopher A. Wrayt éppen Trump nevezte ki 2017-ben.

A New York Times értesülése szerint a hatóság emberei minősített iratokat kerestek, amelyeket a volt elnök hivatali idejének megszűnése után vitt magával. Más értesülések a házkutatást a 2021. január 6-i eseményekkel, a Capitolium ostromával kapcsolják össze.

A hírek szerint a volt elnök házából 15 doboznyi irattal távoztak. A New York Times úgy tudja, a nyomozók egy széfet is feltörtek.

Donald Trump példátlannak nevezte a bejelentés nélküli házkutatást, ami még egyetlen korábbi elnökkel sem történt meg. A hatóság fellépése nem volt „sem szükséges, sem helyénvaló”, ügyészségi túlkapás és az igazságügyi rendszer fegyverként való felhasználása – írta a volt elnök.

Czeglédy Csaba szerint nem más történt, mint a karma:

loading...