Orbán becsicskult Ausztriában: úgy magyarázta a fajokról szóló beszédét, mintha csak eltévesztette volna

DK reakciója
Kép forrása: MTI

Orbán Viktor nem egyenes ember. Ha az lenne, felvállalná Ausztriában azt a náci beszédet, amit Tusványoson mondott el. Ő azonban megpróbálja mosdatni a szerecsent, (csak hogy a fajelmélet hívei is megértség).

Miután Orbánt kifütyülték, találkozott az osztrák kancellárral, ahol úgy tett, mintha csak fogalmazási problémák lennének a beszédével.

A találkozón egy közös sajtótájékoztatót is tartottak, amin Nehammer mindenekelőtt arról beszélt, hogy Ausztriának nagyon fontos partnere Magyarország. Majd pedig Orbán tusványosi beszédét is felhozva kijelentette:

Ausztria a rasszizmus mindenféle formáját elutasítja.

A kancellár hangsúlyozta, ebben a kérdésben Ausztriára azért is hárul nagy felelősség, mert ők is részesei voltak a nemzetiszocializmus bűneinek – foglalja össze a HVG.

Orbán arról beszélt, ebben a kérdésben egyetértés van az osztrákokkal, „amit az osztrák kancellár gondol, azt gondolom én is” – mondta a miniszterelnök. Szerinte

a politikában „biológiai alapú megközelítés nem lehetséges, ami lehetséges, az a kulturális alapú megközelítés”.

Ezután pedig azt mondta, „nem ravaszkodok, utalok, kerülgetem a forró kását, világos, direkt álláspontom van, magamat migráció- és bevándorlásellenes politikusként definiálom. Ez nem faji kérdés, ez kulturális kérdés. A civilizációnkat úgy akarjuk fenntartani, ahogyan az most van”. Szerinte ebben a kérdésben különbözünk Ausztriától, mivel mindig meg fogjuk védeni a határainkat.

Orbán azt is mondta, előfordul, hogy néha félreérthetően fogalmaz.

A probléma itt nem a fogalmazással volt, hanem Orbán lelkületével…

loading...