Alberto Alemanno Orbán náci beszédére: Magyarország ezek után ne kapjon pénzt

Orbán Viktor szombaton a Tusnádfürdőn mondott beszédében kicsit túltolta a nácizmust:

„Van, ahol európai és Európán kívüli népek keverednek, és ahol európai népek keverednek, mint a Kárpát-medence. Mi nem vagyunk kevert fajúak”

– közölte, és megjegyezte, hogy nem is akarunk azok lenni.

Az Euronews összegyűjtötte az eddigi uniós reakciókat

Alin-Cristian Mituța, az EP Újítsuk meg Európát frakciójának román képviselője a Twitteren írta, hogy szerinte szégyen, hogy Orbán Viktor egy Romániában elmondott beszédében az etnikai tisztaságra való utalásokat tesz. „Közép- és Kelet-Európa kulturálisan gazdag, sokszínű hely, és pont ez az egyik szépsége.”

Daniel Freund zöldpárti, német EP-politikus Orbán megjegyezését röviden kommentálta:

„Döbbenet, hogy ez az ember egyesek számára még mindig politikai példakép.” 

Alberto Alemanno jogtudós azt írta a Twitteren, hogy „ez az ember (Orbán) az Európai Tanács asztalánál ül, és olyan döntéseket hozhat, melyek 450 millió ember életét befolyásolják.” Alemanno szerint eljött az idő, hogy az EU reagáljon: szerinte a helyreállítási alapból szánt összeget egyszerűen nem kéne odaadni Magyarországnak. 

Frölich Róbert országos főrabbi verses Facebook-posztban reagált Orbán beszédére, amit a következőképpen zárt:

„Sokféle faj népesíti be a bolygónkat. Két lábon, dolgozva, beszélve, és néha gondolkodva azonban csak egyetlen faj él e földön: a Homo Sapiens Sapiens. Ez a faj egy és oszthatatlan. Ajánlom szíves figyelembe a fentieket.”

loading...