A DK alaposan kitolt a náci szövegét elhallgatni próbáló Orbánnal

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor cenzúráztatta a saját beszédét, mert az túl nácira sikeredett. Orbán beszédének angol nyelvű összefoglalójából valamiért kihagyták a fajelméleti fejtegetést. A DK ezt nem hagyja annyiban.

Már meg sem lep, hogy Orbán micsoda kétszínű politikát folytat Brüsszellel. Az európai politikusoknak küldött tusványosi összefoglalójából most épp a fajelméleti fejtegetése maradt ki

– írja a Facebookon Dobrev Klára.

A DK EP-képviselője szerint Orbán gyáva és persze pontosan tudja, hogy egy ilyen Mein kampf-féle beszéd teljességgel vállalhatatlan az európai közösségünkben.

Csakhogy nem hallgathatja el, hogy ez elhangzott és mi ehhez nem asszisztálunk. Elküldtük az EP-képviselőknek Orbán beszédét, mert mindenkinek tudnia kell, hogy mit is gondol a magyar miniszterelnök a fajok keveredéséről. Az európai politikusoknak világosan látniuk kell Orbán igazi arcát

– jelentette be a Facebookon Dobrev Klára.

A DK közleményt is kiadott, amelyben azt írják:

A DK segít, ahol tud: Dobrev Klára az összes európai parlamenti képviselőnek elküldte a beszédből azt, amit Orbánék nem mertek. Vége a kettős beszédnek és a pávatáncnak, Orbánt a fajelmélet sem fogja kihúzni abból az elégedetlenségből, amit az adóemeléseivel és a megszorításaival okozott a magyaroknak.

Orbán többé Európában sem ölthet báránybőrt, az európai politikusok ma reggelre szóról szóra és betűről betűre ismerik a magyar miniszterelnök véleményét a fajok keveredéséről. A DK szerint a fideszes Mein kampf csak tovább mélyíti az Orbán és Európa közti szakadékot, amivel távolabb kerültünk attól, hogy Orbán Viktor rendszere bármilyen uniós forráshoz jusson.

loading...