A pofátlanság tetőfoka: pénzt gyűjtene Márki-Zay Péter a tűzijátékos vállalkozónak

Márki-Zay Pétert elítélte a bíróság.
Kép forrása: Márki-Zay Péter/Facebook

Budapesten kívül számos település mondta le az augusztus huszadikai tűzijátékot, mivel jelen helyzetben semmi nem indokolja annak megszervezését. Kezdve a gazdasági szempontoktól egészen a környezetvédelemig. Márki-Zay Péter azonban egy sokkal sajátosabb megoldást talált ki erre.

Azok a bánatos gyerekszemek

„…ki viselné el a bánatos gyermekszemeket augusztus 20-án? Ne mondjuk le!” – írta Márki-Zay Péter csütörtök éjszaka a Facebook-oldalán, majd hajnalban, a tömeges tiltakozás hatására újabb bejegyzést tett közzé.

Idézünk néhány kommentet, amely hatására Márki-Zay Péter ismét megingot, és közölte: ő nem úgy gondolta…

„De kár, hogy nem merte bevállalni. bánatos gyerekszemek… wtf?? Nem lehet nekik elmagyarázni, hogy mennyire káros a környezetre, állatvilágra a tüzijáték? Pont ott, a gyerekek fejében kellene elkezdeni az ilyen irányú változást, ha már a sok ostoba felnőtt ezt képtelen megérteni.”

„Annyi más, hasznosabb célra lehetne fordítani ezt pénzt, különösen a jelenlegi helyzetben!”

„Csodálkozom a döntésen! Egy fillért sem szabadna ilyenre költeni!”

Márki-Zay Péter a vállalkozónak koldulna, ha a nemzeti konzultációján elbukik a gyerekszem-projekt

Hódmezővásárhely polgármestere még úgy feküdt le, hogy gyermekei csillogó szemmel nézhetik a tűzijátékot, majd hajnali feleszmélésében annyi negatív kommentet kapott, hogy rögtön be is jelentett egy vásárhelyi konzultációt.

„Megkeressük a helyi konzultáció reprezentatív, gyors és legegyszerűbb módját, hogy megismerjük a helyi lakosság többségi véleményét.” – Az Ellenszél végigböngészte a kommenteket az esti bejelentésre, alig-alig találtunk támogató hozzászólást a tűzijáték megtartása mellett. A polgármester azonban inkább konzultálna. (Mennyiből? Ez nem derül ki.)

A legnagyobb „ötlet” azonban nem a konzultáció, hanem a pénzgyűjtés. Nem a rezsimegszorítások és a KATA-botrány miatt elszegényedett helyiek, hanem a tűzijátékos vállalkozó számára.

„Amennyiben ez megerősíti a máris kibontakozó tiltakozáshullámot a kormány megszorító intézkedései és a pénzszórásnak ítélt tűzijáték szembetűnő ellentéte miatt, egy héten belül lemondjuk a már megpályáztatott szolgáltatást. A város a szerződés szerint ebben az esetben sem tudja kárpótolni a vállalkozót, ezért ilyen döntés esetén adománygyűjtést indítunk, melyhez minden felelős polgártársunk anyagi hozzájárulását előre is köszönöm.”

Miért kellene a városnak kárpótolnia a vállalkozót? Az el nem használt rakétákra? Mi az oka annak, hogy nem Márki-Zay Péter kárpótolja, ha már kitalálta ezt a „nagyszerű ötletet?” Körbeküldi a perselyt, hogy a vállalkozó jól járjon akkor is, ha nem kell ellőnie a készletét?

Minden bizonnyal Márki-Zay Péter most sem úgy gondolta. Ahogy eddig sosem. Mindig megmagyarázta, hogy mit és miért gondolt. A lejárt kampányszlogennel kampányolva pénzt gyűjt a tűzijátékos vállalkozónak, hiszen „a hatalom a népé.” Adja össze a rávalót a nép…

loading...