Hétfő reggel ismét utcára vonulnak a futárok Orbánék miatt

Kép forrása: MTI

Csütörtökön délután jutott be Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez az a futár, aki a katatörvény keddi elfogadása után a Budai Várban már egyszer futólag szót tudott váltani Palkovics Lászlóval.

Kolesar András a találkozó előtt azt mondta, mindössze húszéves, azonban évek óta motoros kiszállítóként dolgozik, hogy szüleinek legalább azzal segíteni tudjon, hogy saját költségeit nem velük fizetteti ki. Hozzátette, hogy a kormány a katatörvény elfogadásával alóla, és 450 ezer katás alól rántotta ki a szőnyeget, ezzel pedig kockára tette megélhetésüket is.

Nem azzal van bajunk, hogy adót kell fizetni, hanem azzal, hogy nem hagynak erre felkészülési időt – mondta. A futár azt mondta, pályakezdő, szeretne lassan elköltözni szüleitől, azonban mivel a megélhetés bizonytalanná vált, nem látja, miből tudná kifizetni albérletét.

A kormány azt mondja, támogatja a családalapítást, ilyen kilátások mellett ez eléggé érdekes

– tette hozzá.

A futár három követeléssel és két kéréssel érkezett Palkovicshoz. A három követelést már láthattuk korábban: ezek azok a pontok, amiket a futárok hétfői demonstrációjuk végén, a Kossuth téren mutattak be és amiket az ellenzéki képviselők szerdán megpróbáltak odaadni Orbán Viktornak.

A minisztertől mindemellett azt kérik, hogy

  • a kormánymédia kérjen bocsánatot azoktól a vállalatoktól, akiket adócsalónak neveztek,
  • valamint tegyenek ígéretet arra, hogy a kormány nem fog több, a katatörvényhez és a rezsicsökkentés csökkentéséhez hasonló szigorításokat bevezetni.

A rövid „tárgyalás” végén a futár és két társa csalódottan jött ki a minisztertől. Azt mondták, Palkovics leereszkedően beszélt velük, arra pedig egyáltalán nem látnak esélyt ezek után, hogy bárhogyan is módosítson a kormány a frissen átalakított katatörvényen.

A futárok ezért folytatják tüntetésüket: hétfőn reggel a Jászai Mari téren akarják ismét megbénítani a budapesti forgalmat.

loading...