Salgótarján polgármestere lefújta a tűzijátékot, hogy segíthessenek azokon, akiket megkárosít az Orbán-kormány

Fekete Zsolt salgótarjáni polgármester a Facebookon jelentette be, hogy lefújja az augusztus 20-ára tervezett tűzijátékot, hogy a pénzből azokon segítsenek, akiket az Orbán-kormány intézkedései megkárosítanak.

A városvezető bejelentését változtatás nélkül közöljük:

„Tisztelt Salgótarjániak!

Az elmúlt másfél hét országos eseményeit követően úgy döntöttünk, hogy augusztus 20-án nem rendezünk tűzijátékot.

Helyette adótanácsadó és mérlegképes könyvelő szakemberekkel konzultációs foglalkozásokat szervezünk azoknak, akik a KATA-változás miatt bajba kerültek. Valamint tanácsadó konzultációs foglalkozásokat szervezünk azoknak a salgótarjániaknak, akiket az áram- és gázdíjak emelkedése várhatóan súlyosan érint. Ezek során javaslatokat fogalmaznak meg szakembereink arra vonatkozóan, hogy a különböző típusú lakóingatlanokban hogyan lehet spórolni az árammal és a gázzal.

El kell mondjam, hogy az augusztus 20-i tűzijáték évek óta kérdésként merül fel köreinkben a környezettudatosság miatt is. A robbanószerekben mérgező vegyületek, egészségkárosító anyagok vannak, emellett a felszabaduló gázok erős környezetszennyező hatással bírnak. Mindannyian tudjuk azt is, hogy számos háziállat, kisállat szenved el komoly traumát a tűzijáték rövid időtartama alatt, és akkor még a környékünk vadvilágáról nem is beszéltünk.

A tanácsadások időpontjairól jövő héten értesíteni fogjuk a lakosságot minden lehetséges fórumon, ezek helyszíne a József Attila Művelődési Központ lesz.

Augusztus 20-án a 21.45-kor kezdődő lézershow-t megtartjuk.”

loading...