Alföldi Róbert úgy kiosztotta a Fidesz csicskamédiáját, hogy a fal adta a másikat

Alföldi Róbert napszemüvegben

Alföldi Róbert az Átrium megmentéséének akcióiban részt vett, kapott is az Origótól emiatt. A lejáratást csúcsra pörgették, amiért összefogással egy független színházat mentettek meg.

A színművész bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

„…elég jó sajtóm volt a hétvégén az ORIGO nevű portálon.

(Biztosan nehéz feldolgozni, hogy egy kvázi független és szabad színházat nem sikerült egyszerűen semmissé tenni, mert az emberek, az állampolgárok összefogtak, és pénzt nem sajnálva, időszakosan megmentették a színházat, aminek a kulturális kormányzat egy fillér támogatást sem adott.
Nem lehet egyszerű látni ezt az összefogást és kiállást.)

Ezért aztán egész hétvégén jöttek a különböző cikkek az „Alföldi színházáról”, és minden egyes, nagyon nehezen és kínosan összehozott mondatból sütött az a szándék, hogy ezt az összefogást semmissé tegyék, hogy hazugságokkal hiteltelenítsék, hogy mind engem, mind bárkit, aki meg mert szólalni az Átrium mellett, vagy azért, hogy az abszurd és a legrosszabb diktatórikus időket idéző hatalmi eljárás ellen felemelje a szavát.

Minden mondat arról szólt, hogy megalázzanak, hogy lesajnáljanak, hogy csalónak, hazugnak nevezzenek.

(Persze a tények most sem zavarták meg az origo munkatársát. Éppen a napokban a nyertem ellenük hasonló történések miatt egy becsületsértési pert első fokon.)

Csak szólok, kedves origo, hogy nem engem aláznak meg, nem engem kérdőjeleznek meg, hanem azt a több mint 5000 embert, aki kisebb vagy nagyobb adományokat küldött azért, mert fontosnak tartja a szabad magyar kultúrát, ellentétben a jelenlegi hatalommal és hát persze az origóval.

Szóval, kedves origo,

az embereket sajnálják le, nevezik hazugnak, csalónak, akik fontosnak tartották, hogy támogassák az Átriumot: és nem csak Budapestről, hanem mindenfelől az országból:
Kőszárhegyről, Apátfalváról, Bobáról, Jászfelsőszentgyörgyről, Ostorosról, Süttőről, Kübekházáról, Rózsaszentmártonról, Petőfiszállásról, Fényeslitkéról, Csurgóról és még lehetne sorolni.

Nem tudok semmilyen személyes megszólítást írni,
mert nincs név írva a cikkekhez.
Valahogy nem meri vállalni a kedves íróember a nevét.

Nagyon érdekes, hogy milyen nagy színházi szakértő az origo. Aztán eszembe jutott, hogy a főiskolán a párhuzamos rendező osztályba járt egy fiatalember, akinek már az iskolai évek sem voltak túl sikeresek: Gábor László – ma az origo főszerkesztője.
ÁÁÁ, lehet, hogy innen van a nagy színházértés….
És a cikkek is…
Milyen egyszerű minden, és milyen fájó, hogy igazán mindent az emberi gyarlóság mozgat.

ÉLJEN AZ ÁTRIUM!
És minden szabad, független színházi műhely!

És éljenek a magyar emberek, mindenki, akinek fontos a magyar szabad színház és kultúra!
ÉS KÖSZÖNJÜK, KÖSZÖNÖM!” – zárja sorait Alföldi Róbert.


Kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...