Rákosi ehhez képest semmi: csak akkor nézd meg a kormány legújabb propagandavideóját, ha bírja a gyomrod

Szélesre tárja a vendégmunkások előtt az ország kapuit a Fidesz
Kép forrása: MTI

Péntek délután került ki a kormány Facebook-oldalára a legújabb propagandavideó, aminek témája: a „háborús infláció”, amelyről éppen ma derült ki, hogy júniusban ismét rekordot döntött, és 11,7 százalékos volt. Az élelmiszerek drágulása pedig ennek is éppen kétszerese, meghaladta a 22 százalékot.

Erre és ekkor jön ez a videó. Öt órával az inflációs közlés után. Romok, tragédiák és szenvedés fekete-fehérben, majd hirtelen váltás, és színes, szagos, virágos, mosolygós Magyarország, amely a kormánynak hála boldog és csak egyre boldogabb lesz – írja a hvg.hu.

Tavaly augusztusban 5,2 százalékos volt a magyar inflációs mutató, szeptemberben 6, októberben 6,6, novemberben pedig 7,1 százalék, 2022 elején a tíz százalékot közelítette, most viszont már 11,7. Nagyot dobott rajta a háború, de az igazság az, hogy már előtte is rekord volt. Akkoriban amúgy, amikor a kormány éppen lapáttal dobálta a szavazók után a pénzt.

Az sem mellékes, hogy a benzin árát 2021. november 15-én maximálták 480 forintban, az élelmiszerárstopot pedig idén február 1-jén vezették be, tehát már bőven a háború előtt óriási drágulást kellett megállítani.

Az igazi tragédia azonban az, hogy ha ezt a videót elkészítették, akkor jó előre megmérték a hatását, és tudják: működik. Lesznek épp elegen az országban, akik elhiszik, hogy a kormány nem felelős se inflációért, se életszínvonal-romlásért, se semmi rosszért. Rákosi Mátyás pedig mosolyogva néz valahonnan. Talán csak azt várja még, hogy valaki besétáljon a búzamezőbe, és megtekintse a kalászokat. A nép pedig legyen ettől boldog és lojális. Tapsoljon, csócsálja a maszlagot, és semmiképpen se gondolja azt, hogy pofátlanul átverik.

loading...