Gréczy Zsolt javaslata minden nyugdíjast kihúzna a bajból: mutatjuk a részleteket

DK: Legyen műemlék a Magyar Rádió régi épülete!
Kép forrása: MTI

Az infláció már elvitte az év eleji és az év közepi nyugdíjemelést is – A DK százezer forintot adna minden nyugdíjasnak – írja közleményében Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője.

Pár napja jelentette be a kormány, hogy júniusban 3,9%-os nyugdíjkorrekciót küld a nyugdíjasoknak az elszabadult infláció miatt. A 3,9%-os emelés felér egy ízléstelen tréfával, hiszen az élelmiszer-infláció a 30% közelében van és nagyjából ugyanezen a szinten lehet a nyugdíjas infláció is. Ez azt jelenti, hogy a nyugdíjasoktól idén a sokszorosát vette el az orbáni infláció és a Fidesz gyenge forintja annak, mint amennyit összesen kapnak idén az államtól – összegzi a borús helyzetet a képviselő.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a kormány adjon 100 ezer forintot a nyugdíjasoknak az elszabadult infláció miatt!

Azok után, hogy az orbáni infláció a nyugdíjemelés többszörösét vitte el, ez lenne a minimum elvárható segítség a Fidesztől. Elég volt abból, hogy ez a törvénytelen kormány egymás után jelenti be a megszorító intézkedéseket, új élelmiszeradóval és áthárított gyógyszeradóval teszi nehezebbé a nyugdíjasok életét, majd aprópénzt küld nekik nyugdíjkorrekció címén. Nem lehet így bánni azokkal, akik végigdolgozták az életüket ebben az országban, minden nyugdíjast 100 ezer forinttal kell kárpótolni az orbáni infláció miatt – zárja sorait Gréczy Zsolt.

loading...