A DK-s polgármesterek közösen álltak ki a szakrendelők einstandja ellen: fejlesztésekre van szükség

„A szakrendelőket nem einstandolni, hanem fejleszteni kell, mert az emberek egészsége a legfontosabb!” – írják közleményükben a Demokratikus Koalíció budapesti polgármesterei.

A napokban jelent meg az a mindenféle egyeztetés nélkül meghozott rendelet a Magyar Közlönyben, hogy a kormány a kórházak irányítása alá vonná a kerületi szakrendelőket. Továbbá, arról is hírt kaptunk, hogy ellenzéki vezetésű kerületek rendelőintézetei nem kaptak koronavírus elleni vakcinát, és visszavonták központilag az oltóponttá minősítésüket.

„A Demokratikus Koalíció által vezetett kerületek kiállnak a rendelőintézetek fejlesztése mellett. Négy DK-s kerület milliárdokat fordít szakrendelők fejlesztésére az Egészséges Budapest Programból. Mi, európai magyarok ugyanis úgy gondoljuk, hogy a járvány elleni védekezéshez, az oltás hatékony szervezéséhez nem ész nélkül végrehajtott átszervezésre, hanem működő szakrendelőkre van szükség! Orbánék halálkormánya azonban szokás szerint fordítva ül a lovon, és nem fogják fel, hogy emberek élete most a tét” – zárják közleményüket az alábbi pogármesterek és városvezetők:

  • dr. Kiss László, a III. kerület polgármestere
  • Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere
  • Dr. László Imre, a XI. kerület polgármestere
  • Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere
  • Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere
loading...