Gulyás Gergely napszúrást kapott: szerinte az ellenzék miatt nem tudják emelni a tanárok bérét

Gulyás szerint külföldi ügynökök tiltakoznak az akkumulátorgyárak ellen
Kép forrása: MTI

„Hazai forrásból meglátjuk, hogy mi biztosítható” – mondta Gulyás Gergely miniszter a pedagógusok béremeléséről. A kormány az uniós helyreállítási alapból adna háromszor 10 százalékos béremelést, de ez a pénz a jogállamisági problémák miatt továbbra sem érkezett meg Brüsszelből (és egyelőre nem is várható).

Gulyás az ellenzéki pártokat okolta a béremelés elmaradása miatt, szerinte ugyanis azért küzdenek, hogy az uniós pénzt továbbra se fizessék ki Magyarországnak.

Egy másik válaszában pedig a helyreállítási alap problémáját állította be úgy, mint amit Brüsszel és az ellenzék okozott, szerinte ehhez viszonyul konstruktívan a kormány, mert szeretne fizetésemelést adni az oktatásban és az egészségügyben.

Gulyás Gergely el van tévedve: az ellenzék azt akarja megakadályozni, hogy az enyveszű Orbán-kormány felszippantsa az embereknek járó uniós támogatásokat! Közvetlen kifizetésekre van szükség, mert rájuk semmit nem lehet bízni!

A helyreállítási alap pénzeit hasonló okból kifolyólag tartják vissza:

attól félnek Brüsszelben, hogy a megbízhatatlan Orbán-kormány haverokra herdálná el a magyar embereknek szánt támogatásokat!

loading...