Eltiltották az Élhető Erzsébetvárost a törvényellenes újság terjesztésétől, ők mégis szórják – felhívtuk a jelöltet

Kép forrása: Élhető Erzsébetvárosért Egyesület Youtube-csatornája

„Nem megy ez a kampány a Fidesznek, akarom mondani az Élhető Erzsébetvárosnak. Kiadnak egy kampányújságot. Ebben ajánlanak egy elvileg tapasztalt jogi végzettséggel rendelkező jelöltet. Csak éppen hiányos impresszummal. Mintha nem vonatkozna rájuk a törvény” – írja Szücs Balázs VII. kerületi alpolgármester a közösségi oldalán.

Az impresszum nélküli újsággal kapcsolatban Szücs Balázs írt egy beadványt a helyi választási bizottságnak, hogy tiltsák el az Élhető Erzsébetvárosért Egyesületet a további jogsértéstől, és Simáék ne szórják a törvényellenes újságot. A bizottság helyt adott a beadványnak, ennek ellenére az újságot most is terjesztik.

Rájuk nem vonatkozik a törvény?

Az Ellenszél megkereste Sima Ákost, az Élhető Erzsébetvárosért Egyesület időközi választáson indított jelöltjét, hogy megkérdezzük, miért terjesztik még mindig az újságot, mikor a választási bizottság eltiltotta őket ettől a jogsértéstől.

Sima Ákos vitatta, hogy újságról lenne szó, ugyanis szerinte a 8 oldalas politikai lap nem egy újság, hanem politikai kiadvány, ezért nem kell megfelelnie azoknak a feltételeknek, amelyeket egy újság felé támasztanak, mint például az impresszum megléte.

Megkérdeztük, hogy helyesnek tartja-e, hogy a bizottsági döntés ellenére is szórják a lapot? Sima Ákos úgy felelt, hogy jogorvoslattal fognak élni, addig pedig nem kell felfüggeszteniük a terejsztést, főleg hogy elérhetőségeket is szerepeltetnek a kiadványban.

Jogorvoslat vagy a választási játékszabályok semmibevétele?

Ha a VII. kerületi időközi választást egy olyan megmérettetésnek tekintjük, ahol a felek korrekten játszanak, minden bizonnyal az Élhető Erzsébetvárosért Egyesület is tudomásul venné a választási bizottság döntését, és leállna a terjesztéssel. Ők azonban minden lehetőséget megragadnak, még akkor is, ha az korántsem etikus.

Az ellenzék közös jelöltje, Jenei Kevin nagy esélyekkel indul el az erzsébetvárosi választáson, nem csoda, hogy a Fidesz érdekeinek kedvező Élhető Erzsébetvárosért Egyesület mindent bevet annak érdekében, hogy lemorzsoljon róla szavazatokat. Akkor is, ha ezzel a fair play szabályait felrúgja…

 

loading...