Hosszú Katinkának a csúcson kellett volna abbahagyni: óriási lebőgés a dokumentumfilmje

óriási lebőgés hosszú katinka filmje

560 millió forintos állami támogatást kapott a Hosszú Katinkáról készült dokumentumfilm, ami egészen elképesztő nagyvonalúság, ugyanis a szektor az utóbbi kilenc évben összesen nem kapott annyit, mint ez az egyetlen film. A mozi azonban érdektelenségbe fulladt, mondhatni óriási lebőgés lett.

Hosszú Katinka meg is köszönte a maga módján ezt a támogatást a filmjére, amikor a választás éjszakáján azt írta ki:

„volt szerencsém személyesen gratulálni Miniszterelnök úrnak a hatalmas győzelemhez!”

A filmet 52 moziban lehetett megnézni és az egy hónappal ezelőtti nyitóhétvégén 10 millió 592 ezer forint volt a bevétele. Május 12-15. közötti debütáló héten 6228 néző vett rá jegyet. A Katinka című dokumentumfilm számai már a nyitóhétvégén elmaradtak a hozzá hasonlóan állami támogatással forgatott mozikétól: a tavaly szeptemberi Toxikóma (nyitóhétvége: 15 067 fő; összlátogatottság: 103 793 fő), vagy a tavaly év végén bemutatott sikerfilm, a Nagykarácsony (nyitóhétvége: 20 118 fő; összlátogatottság: 128 987 fő) is nagyon megelőzte – írja a Népszava.

Hosszú Katinka olimpikonként egész Magyarországot képviselte, mindannyian büszkék lehettünk rá. Ő azonban állást foglalt, és inkább a Fidesz győzelmének örül, na meg az állami támogatásnak, amit – teljesen érthetetlen módon – jelenleg is aktív úszóként készült dokumentumfilmjére kapott.

A dokumentarista mozi lényege épp az lenne, hogy egy sportoló életútját mutatja be, miután már a pályája végére ért. Katinka azonban a pénteken rajtoló budapesti világbajnokságon ismét úszik. Ezúttal már a NER kedvenc versenyzőjeként.

Ha maradt volna pártatlan, talán a filmjét is többen nézték volna meg. Kár érte…


További cikkeinkért böngészd az Ellenszél oldalát!

 

loading...