Az Európai Bizottság kimondta: Szijjártóék elhallgatták, hogy orosz ügynökök jártak-ki be a külügy rendszerébe

Fordulat előtt állunk: jönnie kell a magyar eurónak
Fotó: Ellenszel.hu

Az Európai Bizottság DK-nak küldött válaszaiból kiderül, hogy Szijjártóék elhallgatták, hogy orosz hekkertámadás érte a rendszerüket.

Március végén az Ellenszél is megírta, hogy orosz hekkertámadás érte a magyar Külügyminisztériumot. Mint akkor kiderült, a támadás során titkos dokumentumokhoz, bizalmas iratokhoz, az EU-t és a NATO-t is érintő információkhoz is hozzáfértek.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselői ezért írásbeli kérdésben fordultak az Európai Bizottsághoz, hogy megtudják, kapott-e a bizottság jelzést a magyar külügytől az orosz hekkerek akciójáról és az ellopott dokumentumokról.

A Demokratikus Koalíció Európai Parlamenti frakciója felháborodva értesült az Európai Bizottságtól, hogy

a magyar kormány egyáltalán nem tájékoztatta a bizottságot az orosz hekkertámadás tényéről, ahogyan semmilyen információt nem adott a kiszivárgott és ellopott Európai Uniót is érintő dokumentumokról.

Magyarul: Szijjártóék elhallgatták, hogy orosz hekkerek ki-be mászkáltak a külügy rendszerében, bármilyen információt kilesve, megszerezve.

„A DK szerint ismét bebizonyosodott, hogy Szijjártó Péteréknek fontosabb Putyin hekkereinek falazni, mint Magyarország és az Európai Unió érdekeit védeni, ezért hallgatják el, hogy orosz hekkerek járkálnak ki-be a Külügyminisztérium informatikai rendszerébe” – írja közleményében Ara-Kovács Attila, DK-s EP-képviselő.


Tájékozódj az igazán fontos hírekről, kövesd a Facebook-oldalunkat is!

loading...