Mi a különbség a masszázskád és a jakuzzi között?

Sokan használják egymás szinonimájaként a jakuzzit és a masszázskádat, hiszen a hasonlóságaik miatt egyszerű ezeket összekeverni. Azonban érdemes tisztában lenni a különbségekkel, ezeket gyűjtöttük össze a cikkünkben.

Mindegyik változat a hidromasszázs technológiájára épül, és a használatuk kifejezetten jót tesz a szervezet számára, hiszen csökkenthető általuk a folyamatos stressz. Ha valaki otthoni használatra szeretne vásárolni masszázskádat vagy pedig jakuzzit, akkor érdemes megnéznie a Caldera Spas medence kínálatát.

A hidromasszázs során egy kellemes meditatív állapot jön létre

Mielőtt kitérünk a masszázskád és a jakuzzi közötti különbségre, nézzük meg, hogy mit érdemes tudni a hidromasszázs technológiáról. A víz és a levegő tökéletes összhangját alkalmazza a technológia, így jön létre a különleges masszázsélmény. Egyaránt pihenteti a testet és a lelket. A hidromasszázs segít ellazulni és optimalizálni a vérkeringést és a vérnyomást. Mindemellett pedig a stressz csökkentéséhez is hozzájárul.

A test minden része teljes mértékben ellazul a használata során, ráadásul a bőrre is jótékony hatással van a meleg víz és a gőz. A narancsbőr ellen is tökéletes, valamint hozzájárul a bőr feszességének megtartásához. A hidromasszázs során egy kellemes meditatív állapot jön létre, így az elme is meg tud pihenni. Számos betegség esetén ajánlott a hidromasszázs alkalmazása. Ide sorolható például a vérkeringési gond, a visszeres panasz, valamint a mozgásszervi és az emésztőrendszeri gond.

A masszázsmedence kinézetre nagyon hasonlít a jakuzzihoz

A masszázsmedence nyitott tetejű, és folyamatosan keringeti, valamint melegíti a vizet. Állítható fúvókákkal rendelkezik, mely levegőbuborékokat juttat a vízsugárba. Továbbá a masszázsmedencék hordozhatóak, nem igényelnek rögzítést, és méretük tekintetében rendkívül széles a választékuk.

A masszázsmedence kinézetre nagyon hasonlít a jakuzzihoz, azonban nem ugyanaz a kettő. Lényeges különbségek vannak a két változat között. Például a méretük, hiszen a masszázsmedence kisebb és hordozható, a jakuzzi pedig nagyobb és rögzítve van. Ráadásul mindkét esetben van kültéri és beltéri változat.

A masszázsmedence vagy a jakuzzi használata során teljesen ellazul a test

A masszázsmedence és a jakuzzi használata is jótékony hatással van a szervezetre. Segítenek a stressz csökkentésében, valamint csökkentik az izmok feszültségét és a szorongást. A hidromasszázs optimalizálja a vérkeringést és a vérnyomást, valamint jótékony hatással van az emésztésre is. 

A masszázsmedence vagy a jakuzzi használata során teljesen ellazul a test. Így valóban ki lehet kapcsolódni és el lehet felejteni a mindennapi gondokat és problémákat. Ráadásul a rendszeres használatuk a szervezet természetes ellenálló képességét, az immunrendszert is erősíti. Továbbá az izmok és az ízületek regenerációjához is hozzájárul.

loading...