Falmatricával gyerekjáték a dekorálás

A gyerekszobafal színe, tapétája, dekorációja meghatározza a hangulatot, ami egy gyerekbirodalom esetében nagyon fontos, hiszen a csöppség akkor játszik szívesen a szobájában, ha vidám az enteriőr. A szoba átfestése vagy a tapéta cseréje sokkal költségesebb, és felfordulással is jár, ezzel szemben a falmatrica felhelyezése gyerekjáték. A falmatricák remekül feldobják a szobát. Mivel könnyen és nyom nélkül eltávolíthatók, ezért egyszerűen lehet változtatni a falmatrica témáját, ahogy nő a gyerek, és változik az érdeklődési köre.

Falmatrica a babaszobában

A legkisebbek szobájába is ideális választás a falmatrica. Babaszobában a kiságy vagy a pelenkázó fölé érdemes ragasztani, vagyis olyan helyre, ahol jól látja a baba. A Babaágynemű bolt webáruház falmatricái között számos olyat találunk, ami kimondottan a legkisebbek szobájába készült. Megkönnyítheti a pelenkázást is, mert a kicsi a falon lévő vidám matricával van elfoglalva, nyugodtan nézelődik, miközben a pelus cseréje megtörténik. 

Teljesen biztonságos a használata, nem kell tartani semmilyen káros anyag kipárolgásától, mivel a matrica egészségre káros anyagot nem tartalmaz és szagtalan is.

Nő a gyermek, változik a szoba

Ahogy cseperedik a gyerkőc, úgy alakítjuk át a szobáját: lecseréljük a rácsos kiságyat, kap egy asztalt székkel, ahol kedvére rajzolhat, alkothat. Elképzelhető, hogy már nem a bájos nyuszit szeretné látni a falon, amit babakorában előszeretettel nézegetett, hanem az érdeklődésének megfelelő témát. 

Szerencsére a változtatás, egy mozdulattal megoldható, és ha a gyermek úgy kívánja, akár egy egész erdő varázsolható a falra megannyi erdei állattal együtt, vagy a dinoszauruszok világa is megelevenedhet a falon. A hatalmas választéknak köszönhetően mindenki megtalálhatja a kedvencét.

Kislányok kedvencei

A lányszobákban általában a rózsaszín az uralkodó szín. A kislányok szobájába készült falmatricák zöme is rózsaszín színvilágú annak érdekében, hogy tökéletes legyen az összhang. Tündérek, balerinák, unikornisok, tüllszoknyás nyuszik, virágfüzéres hattyúk és a sok más bájos állatka közül minden kislány kiválaszthatja a szívének kedves matricát. 

Mindenképp érdemes bevonni a gyermeket a választásba, hiszen egy óvodásnak már határozott elképzelései vannak.

Fiúszobák matricái

A kisfiúk szobájába varázsolhatunk a falmatricák segítségével akár egy egész építkezést munkagépekkel, városrészekkel, de az óceán élővilága is megjelenhet a falakon, vagy ha nagy cirkuszrajongó, akár a manézs varázslatos világa is a falra ragasztható. 

A különböző témák élénk és visszafogott színvilágban is választhatók, attól függően, hogy milyen a szoba berendezése. A világtérkép falmatricák nem csak szépek, hanem hasznosak is, mert általuk a gyermek számos új ismeretre is szert tehet.

loading...