Orbán Viktor ellen tüntettek a lengyelek

Kép forrása: MTI

Kis Grófo, Kirill pátriárka és vezetékből ömlő vér: Orbán Viktor ellen tüntettek a lengyelek Varsóban.

Varsóban demonstráltak szombaton a magyar kormány ellen az orosz-ukrán háborúban folytatott politikájuk miatt – adta hírül a Telex. A portál által idézett lengyel Gazeta Wyborcza beszámolója szerint az Euromaidan Warszawa nevű szervezet által szervezett performansz inkább hasonlított egy bulihoz, ahol a résztvevők a Barátság vezetéket ábrázoló csőből ittak vért miközben Kis Grófo dalára mulattak.

A varsói magyar nagykövetség előtt rendezett esemény szervezői a leírásban Orbán Viktort megszemélyesítve úgy fogalmaztak:

Nagyon jól fogjuk érezni magunkat és az ukránok csontjain fogunk táncolni, ahogyan azt tesszük már több mint három hónapja. Jó lesz! Lesz pénz! Ott lesz munkaadóm és kollégám, Putyin, és persze sok-sok vér! Minden, amit szeretünk! Várunk tisztelettel! – Üdv: Orbán Viktor.

Fotó: Antek Iwańczuk

Orbán és Putyin mellett a szankciók alól a magyar kormány nyomására felmentést kapó Kirill pátriárka is maszkban jelent meg. Kis Grófo az április 3-ai választások előtt tett hitet Fidesz mellett, miután a Karmelitában szabadjára engedett egy szelfit a miniszterelnökkel, így a varsói happening szervezők a mulatós-sztár dalait bömböltették a hangszórókból.

loading...