Dobrev Klára: Ha körülnézünk a világban, ahol a tanárokat becsben tartják, azok a sikeres, boldog országok

Dobrev Klára szerint van Magyarországon egy hivatás, amelynek a legnagyobb megaláztatásban van része. Amelynek kezéből még az erőteljes tiltakozás lehetőségét is kicsavarják. Amelynek a nyári szabadságával indokolják a megszégyenítően alacsony fizetéseket. Ahova a megbecsülés hiánya miatt egyre kevesebben jelentkeznek, lassan egyes szakmák eltűnnek.

Pedig rajtuk áll a nemzet jövője. Az ő sikerüktől függ, hogy gyermekeink, unokáink sikeres, szabad, gondolkodó, biztonságot maguknak tudható felnőttekké válnak-e. Vajon jól fizető vezető állást kapnak, vagy örülhetnek valami segédszemélyzeti munkának.

Ha körülnézünk a világban, ahol őket becsben tartják, azok a sikeres, boldog országok. Ahol pedig semmibe veszik őket, mint Magyarországon, ott folyamatos a lefelé csúszás – írja a DK EP-képviselője.

Ma van a pedagógusnap. Nekünk pedig kötelességünk az év minden egyes napján szolidaritást vállalni a pedagógusokkal, támogatni őket felelősségteljes feladataikban, és ünnepélyes esküt tenni arra, hogy amint rajtunk fog múlni, a társadalom nagyrabecsülésében fognak részesülni!

– zárta pedagógusnapi köszöntőjét Dobrev Klára.

loading...