Orbán: A családok ma este nyugodtan alhatnak

Az Orbán-kormány olyan gyorsan árulta el az egyetemistákat, hogy az csak stopperrel mérhető
Kép forrása: MTI

Megvédtük a rezsicsökkentést, sikerült visszaverni az Európai Bizottságnak azt a javaslatát, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon

– jelentette ki Orbán Viktor hétfő éjjel Brüsszelben, az európai uniós csúcstalálkozó első napját követően, miután a 27 tagállami vezetőnek sikerült megállapodásra jutnia az Oroszország elleni szankciók hatodik köréről.

„Van elég bajunk enélkül is. Egekben vannak az energiaárak, magas az infláció, és a szankciók miatt egész Európa egy világgazdasági válság szélén táncol. Ilyen körülmények között kibírhatatlan lett volna számunkra, ha drágább olajjal kell működtetnünk a magyar gazdaságot. Ez felért volna egy atombombával. De ezt sikerült elkerülni” – hangoztatta a kormányfő.

Kijelentette: „Olyan megállapodást hoztunk tető alá, amely kimondja, hogy azok az országok, amelyek az olajat csövön keresztül kapják, továbbra is a régi feltételekkel folytathatják a gazdálkodásukat. A családok ma este nyugodtan aludhatnak, a leghajmeresztőbb ötletet sikerült kivédeni” – tette hozzá Orbán Viktor.

Megszületett a megállapodás az olajembargóról az uniós csúcson – mutatjuk a részleteket

loading...