Sebián-Petrovszki László: gyomorforgató módon avatkoznak be fideszes szervezetek egyetemi kurzusokba

Lehallgatott telefonbeszélgetés

Két fideszes szervezeten keresztül próbál beavatkozni a kormány az egyetemek szabadságába.

A szélsőségesen abortuszellenes, homofób és oroszpárti CitizenGo, valamint a kormánypárti propagandabirodalomhoz köthető Védett Társadalom Alapítvány indítottak petíciót az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán indult Szexuális nevelés születéstől serdülőkorig című, egyébként szabadon választható érzékenyítő kurzus miatt.

A nyilván semmihez, a gyerekekhez meg még annyira sem értő kormányközeli álcivilek láthatóan kormányzati megrendelésre támadnak egy magyar egyetemet, méghozzá ideológiai céllal

– áll a DK pártigazgatójának közleményében.

A Demokratikus Koalíció szerint gyomorforgató, hogy a törvénytelen kormány fideszes szervezeteken keresztül támadja az ELTE-t egy, a kormánynak nem tetsző érzékenyítő kurzus miatt. A DK úgy véli, hogy a hatalomnak semmi keresnivalója az egyetemeken. A hatalom nem teheti meg, hogy Fidesz-közeli szervezetek nyomásával akarja ráerőltetni a kirekesztő kormányzati ideológiát az egyetemekre.

A DK pártigazgatója kemény szavakkal zárta a közleményét:

„Ha fokozódni fog a kormány beleszólása az egyetemek tananyagaiba, akkor a Meseország mindenkié című mesekönyv után akár az összes magyar diplomát is le lehet majd darálni, mert pontosan ennyit fognak érni a világ boldogabbik felén.”

loading...