Hatalmas bukta a Fidesznek, kínos fénykép került elő: ezért nincsenek rendes egészségügyi szűrések

Fotó: Ellenszel.hu

A kezünk ökölbe szorul, amikor azt olvassuk, hogy Magyarországon nincs megfelelő szűrővizsgálati rendszer, amellyel sikerülne időben felismerni a daganatos megbetegedéseket. Ennél már csak az a dühítőbb, amikor a kapacitás meglenne rá, de azt elkótyavetyélik, holott milliárdokat áldoztak rá.

Ez történt a mammográfiás szűrőbuszokkal, amelyek segítségével szerte az országban eljuthattak volna olyanokhoz is, akik máskülönben nem jutnának el vizsgálatokra.

Hol vannak most ezek a buszok?

A HVG értesülése szerint a BKV-telep egy eldugott sarkában parkolnak, és 2019 óta egyetlen vizsgálatot sem végeztek bennük. 

Emellett Hadházy Ákos független képviselő azt írja a közösségi oldalán, hogy a buszokra hiába költöttek 1,75 milliárd(!) forintot, azok alkalmatlanok a szűrések elvégzésére.

Kép forrása: Hadházy Ákos Facebook-oldala

Az ügyben a HVG megkereste a kérdéseivel a Nemzeti Népegészségügyi Központot is, cikkünket frissítjük, ha az megküldi a választait a portálnak.

Mindeközben a koronavírus-járvány alatt felfüggesztették az onkológiai szűrővizsgálatokat. Hozzátéve, hogy azért olyan egészségügyi kezelések esetében nem így jártak el, amelyek az életben maradáshoz feltétlenül szükségesek.

A buszokkal ki tudja, hány életet menthetett volna meg a magyar egészségügy a korai felismeréssel, ehelyett a pénzt elszórták rá, a járművek pedig parkolnak. Aki mindezért felel, feleljen az áldozatokért is!

 

loading...