17 milliárdért szervezték, 1 milliárdot sem hozott a vadászati „világkiállítás”

Kép forrása: MTI

Összesen 654,8 millió forint bevétel folyt be az Egy a Természettel Kft. kasszájába. Ez az a cég, amelyik a vadászati világkiállítást és annak kísérőrendezvényeit szervezte. Csak a kommunikációra és a rendezvény költségeire 14 milliárd forint ment el.

Az Mfor cikke szerint a rendezvényeknek köszönhetően összesen 654,8 millió forint bevétel folyt be. Ennek kicsivel több mint a harmada, 239 millió az, amit jegybevételeknek köszönhet a cég. Emellett nagyobb összeg folyt még be

  • szponzori bevételekből (171,4 millió)
  • bérleti díjakból (99,3 millió)
  • és újsághirdetés bevételeiből (52,2 millió forint).

Az értékesítésből származó saját bevételeknél sokkal nagyobb mértékben kapott egyéb bevételt a társaság, egészen pontosan majdnem 17,6 milliárd forintot. Erre szüksége is volt, hiszen a szervezés-lebonyolítás feladatai nagy költségűek voltak. Anyagjellegűként kicsit több mint 15 milliárd forintot költöttek el, melyből a legnagyobb tételt, 14,9 milliárdot az igénybe vett szolgáltatások emésztettek fel. Ennek zöme (14,01 milliárd forint) semmi másra nem ment el, mint a kommunikációra és a rendezvény költségeire.

A személyi jellegű ráfordítások közel egymilliárd forintot tettek ki. Az átlagos létszám a cégnél 47 fő volt, viszont a fluktuáció és a munkaerőigény meglehetősen változatosan alakult. Mint a kiegészítő mellékletben írják, a csúcsidőszak ebből a szempontból a június-szeptember volt, majd utána folyamatosan csökkenni kezdett a létszám. Mindenesetre még így is kimagasló átlagos havi bért kapunk a bérköltség alapján.

loading...